Українські паралімпійці з 21 медаллю стали другими у світі в лижних перегонах та біатлоні

Українські паралімпійці з 21 медаллю стали другими у світі в лижних перегонах та біатлоні. кубок світу, біатлон, змагання, лижні перегони, паралімпиєць, snow, outdoor, skiing, sports equipment, snowboarding, ski, snowboard, helmet, winter sport, slope. A man riding skis down a snow covered slope

Українські паралімпійці з 21 медаллю стали другими у світі в лижних перегонах та біатлоні. кубок світу, біатлон, змагання, лижні перегони, паралімпиєць

У завершальний день на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону в німецькому Оберіді національній паралімпійській збірній команді України вдалось перебороти «зачаровану» цифру «3», що майже щодня «переслідувала» команду та у біатлоні (середня дистанція) вибороти 6 медалей: 1 золоту, 2 срібних та 3 бронзових нагород. У цілому на цьому кубкові українські паралімпійці завоювали 21 медаль: 5 золотих, 7 срібних та 9 бронзових та друге місце у світі. У змаганнях брали участь близько 200 спортсменів з 29 країн світу.

В останній день змагань золоту нагороду виборов Радь Тарас, срібні нагороди – Шишкова Оксана, Батенкова-Бауман Юлія, бронзові медалі – Рубановська Наталія, Буй Ірина та Уткін Юрій.

За підсумками цього кубку світу найкраще від команди України виступили Радь Тарас та Рептюх Ігор, виборовши по комплекту нагород. Крім того, серед дівчат найкращий результат показала Батенкова-Бауман Юлія – 1 золота та 2 срібні нагороди.

11 з 22 спортсменів вибороли для України 21 високу нагороду. Загалом, результати національної паралімпійської збірної команди наступні:

1. Радь Тарас (Тернопільська обл.) – 1 золота, 1 срібна медаль, 1 бронзова медаль,
2. Рептюх Ігор (Чернігівська обл.) – 1 золота медаль, 1 срібна медаль, 1 бронзова медаль,
3. Батенкова-Бауман Юлія (Волинська обл.) – 1 золота, 2 срібні медалі,
4. Вовчинський Григорій (Київська обл.) – 1 золота медаль,
5. Ляшенко Людмила (Харківська обл.) – 1 золота медаль,
6. Шишкова Оксана (Харківська обл.) – 2 срібні медалі,
7. Ковалевський Анатолій (м. Київ) – 1 срібна медаль, 1 бронзова медаль,
8. Буй Ірина (Вінницька обл.) – 3 бронзові медалі,
9. Яровий Максим (Миколаївська обл.) – 1 бронзова медаль,
10. Рубановська Наталія (Вінницька обл.) – 1 бронзова медаль,
11.Уткін Юрій (Харківська обл.) – 1 бронзова медаль.

Вже з 2 лютого національна паралімпійська збірна команда України боротиметься за високі нагороди на прикінцевому кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що пройде у фінському місті Вуокаті.

Вболіватимемо за перемогу України разом із офіційними спонсорами команди та Національного комітету спорту інвалідів України – компанією «Спортмастер-Україна», «Остін», «Воля», ВОЛЗ, VK, «М’ясторія», офіційним цифровим технологічним партнером lifecell!

Підтримуймо паралімпійців України!!! Ваша підтримка – наша перемога!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*