Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали (ФОТО, ВІДЕО)

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали (ФОТО, ВІДЕО). паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсмен

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали. паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсменЧастина українських паралімпійців повернулась до Києва. По центру — бронзова призерка з плавання Анна Гонтар, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Частина української збірної 5 вересня повернулася з Паралімпійських ігор у Токіо, де завершила змагання. Українські спортсмени завоювали 98 медалей.

Про це повідомляє кореспондентка з місця події.

В аеропорт «Бориспіль» прибуло 126 людей: тренери, медики, спортсмени та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали. паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсменЧастина українських паралімпійців повернулась до Києва, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали. паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсменСрібний призер Паралімпійських ігор у Токіо після повернення в Україну, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Серед ти, хто повернувся — плавець Максим Крипак, який став найтитулованішим спортсменом Паралімпійських ігор у Токіо; настільний тенісист Іван Май, який здобув дві «бронзи»; чотириразова паралімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину Оксана Зубковська.

Зубковська нам у коментарі розповіла, що травмувалася за 4 дні до змагання і не знала, як буде стрибати. «Це були неймовірні враження (від перемоги — ред). Я не сподівалася, що людина здатна на таке, тож дуже собою пишаюся», — сказала спортсменка.

«Для людини з інвалідністю перемогти у спорті — означає перемогти в житті. І це не лише через фінансову допомогу», — зазначив нам Валерій Сушкевич.

У «Борисполі» зустрічають українських паралімпійців, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Срібний і бронзовий призер Паралімпіади у Токіо плавець Максим Веракса розповів, що відчував гордість за країни щоразу, як підіймався на п’єдестал. Спортсмен також заявив, що свої останні досягнення присвячує дітям.

Зустрічав спортсмені міністр молоді та спорту Вадим Гутцай. Він подякував спортсменам, тренерам, лікарям та Паралімпійському комітету за результати на Іграх.

Наші спортсмени на Паралімпійських іграх завоювали 98 медалей: 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих.

Тож у медальному заліку — де місце залежить від кількості золота — Україна стала 6-ю. Але за загальною кількістю медалей наша збірна — 5-а у світі.

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали. паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсменПаралімпійський чемпіон, срібний і бронзовий призер Паралімпіади у Токіо плавець Денис Остапченко, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Частина спортсменів та делегації має повернутися в Україну вночі 6 вересня. Імовірно, йдеться і про команду зі стрільби, яка завершила змагання лише 5 вересня.

Українські спортсмени повернулися з Паралімпіади у Токіо. Як їх зустрічали. паралимпиада, паралімпійські ігри, змагання, паралімпиєць, спортсменЧастина українських паралімпійців повернулась до Києва, 5 вересня 2021 року
Фото: Макс Левін/hromadske

Вікторія Рощина

Громадське

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*