Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур планує пробігти у США два марафони на протезі за тиждень

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур планує пробігти у США два марафони на протезі за тиждень. роман кашпур, сша, ветеран, марафон, протез

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур планує пробігти у США два марафони на протезі за тиждень. роман кашпур, сша, ветеран, марафон, протез

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур візьме участь у Нью-Йоркському марафоні та Марафоні морської піхоти США. Він планує пробігти 42-кіломтерову дистанцію на протезі двічі упродовж тижня.

Про це Кашпур повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур планує пробігти у США два марафони на протезі за тиждень. роман кашпур, сша, ветеран, марафон, протез

Ветеран написав, що опісля свого першого марафонського забігу у Лондоні він запланував взяти участь у Нью-Йоркському марафоні і загалом взяти участь в усіх шести топ-марафонах світу. Цей забіг заплановано на 5 листопада. Але його запросили пробігти ще й на Марафоні морської піхоти США.

«Американська мрія – з українським характером. Отже у Лондоні місію виконано. Тепер можна і про Нью-Йорк думати. Але надійшов дзвінок від Вадима Свириденка: «У Вашингтоні в останню неділю жовтня щорічно проходить Марафон морської піхоти. Ми приймаємо участь щороку, минулого року не приймали, сам розумієш – почалась повномасштабна війна і було всім не до того! Цього року нас запрошують і зараз ми формуємо команду», – написав Кашпур.

За його словами, Марафон морської піхоти цьогоріч має відбутися 29 жовтня у Вашингтоні. Спочатку передбачалося, що на ньому можна буде взяти участь у забігу на 10 км, і це мало стати свого роду «розігрівом» перед Нью-Йоркським марафоном. Але згодом організатори повідомили, що учасникам з України доведеться пробігти усі 42 км. Відтак, погодившись на участь у ньому, ветерану доведеться здолати марафонську дистанцію на протезі двічі за тиждень.

«Два марафони за 7 днів – буде нелегко, але що поробиш – назад дороги немає!», – написав він.

Роман Кашпур планує пронести під час забігів спочатку 29-го жовтня у столиці США, Вашингтоні, а потім 5-го листопада у місті Нью-Йорк стяг свого військового підрозділу (Військова частина А3955), підписаний головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

«Ціль цього виклику залишається незмінною: мотивація важкопоранених побратимів та посестер. Я хочу показати, що життя триває не дивлячись ні на що. А також в мене є величезний шанс допомагати важкопораненим не тільки прикладом, а і конкретною справою! Тому під час моїх марафонів у США я буду збирати кошти, котрі підуть у Благодійний фонд «Громадянин»/Citizen Charity foundation для протезування бійця із позивним «Малий», котрий потребує протезування верхньої кінцівки», – зазначив Кашпур.

Він також повідомив, що разом із ним у Нью-Йорку уперше візьме участь у марафоні його дружина Юлія Маслікова-Кашпур.

Як повідомлялося, ветеран із Вінниччини Роман Кашпур, який втратив на війні кінцівку, 23 квітня пробіг на протезі 43-й Лондонський марафон (TCS London Marathon), а 28 травня – пробіг Брюссельський напівмарафон.

Він першим з українських ветеранів здолав повну марафонську дистанцію на протезі.

Роман Кашпур пішов воювати добровольцем у 19 років, а вже у 22-ому поблизу Марʼїнки підірвався на міні, втратив кінцівку. Після поранення знайшов себе у спорті. Менш ніж через рік після ампутації переміг в «Іграх героїв». У грудні 2021 року встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.

Після повномасштабного вторгнення знову пішов боронити країну, через пів року повернувся додому у місто Хмільник і зайнявся волонтерством та спортом.

Фото: Рома Кашпур, Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*