Волинські спортсмени з інвалідністю за рік завоювали сім індивідуальних і три командні нагороди

Волинські спортсмени з інвалідністю за рік завоювали сім індивідуальних і три командні нагороди. інваспорт, волинь, нагорода, спортсмен, інвалідність

Волинські спортсмени з інвалідністю за рік завоювали сім індивідуальних і три командні нагороди. інваспорт, волинь, нагорода, спортсмен, інвалідністьВолинські спортсмени з інвалідністю за рік завоювали сім індивідуальних і три командні нагороди

2023 року представники Волинського Центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт” брали участь у низці міжнародних змагань.

На сторінці закладу підбили підсумки спортивного року, зауваживши, що скарбниця Волині поповнилася десятком нагород, інформує «Район.Спорт».

Досягнення волинських спортсменів з інвалідністю за рік

  • Мажула Марина – чемпіонка світу з параканое серед осіб з УОРА (Німеччина), переможниця чемпіонату Європи з параканое серед осіб з УОРА (Португалія), переможниця Кубку світу з параканое (Угорщина).
  • Ярослав Окапінський – чемпіон світу з легкої атлетики серед паралімпійців (Франція), золота, срібна та бронзові нагороди на змаганнях з легкої атлетики Гран-прі World Para Athletics Dubai-2023.
  • Богдана Конашук – дві срібні та бронзова медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону (Швеція), дві золоті та срібна нагороди на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону (США), двічі срібна призерка Кубку Азії-2023 з лижних перегонів (Японія), володарка Кришталевого глобуса з парабіатлону (сезон 2022/2023).
  • Назар Шевчик – бронзовий призер чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону (Швеція).
  • Дмитро Вишинський – чемпіон Європи з легкої атлетики серед осіб з порушеннями слуху (Польща).
  • Олександр Колодій – бронзовий призер чемпіонату Європи зі стрільби кульової серед осіб з порушеннями слуху (Німеччина).
  • Чемпіонат світу з веслування академічного серед осіб з УОРА (Сербія): Андрій Сивих та Іван Купрійчук – золоті призери, Анна Айсанова – золота призерка.
  • Чемпіонат світу з шашок-100 серед осіб з УОРА (Польща): Людмила Ведерко – золота та срібна призерка, Олена Зануда – два перших місця, Галина Мирошниченко – перше та друге місце, Зінаїда Мручковська – два перших місця, Олександр Охотський – двічі переможець, Микола Шаповал – срібна та бронзова нагороди.
  • Кубок світу з паралімпійського веслування академічного (Італія): Станіслав Самолюк – 3 місце, Андрій Сивих і Станіслав Самолюк – перше місце, Анна Айсанова – друге місце.
  • Станіслав Самолюк – срібний призер чемпіонату Європи з веслування академічного (Словенія).

Окрім того, Україна перемогла на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед осіб з порушеннями слуху, в складі команди був волинянин Дмитро Вишинський (Польща), українська чоловіча збірна, до складу якої входив волинянин Юрій Бабинець, зайняла 2 місце на чемпіонаті світу з паверліфтингу серед осіб з УОРА (Об’єднані Арабські Емірати), збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП стали чемпіонами Європи, в складі команди волинянин Віталій Романчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*