Яскрава перемога України на етапі кубку світу з лижних перегонів та біатлону

Яскрава перемога України на етапі кубку світу з лижних перегонів та біатлону. кубок світу, біатлон, лижні перегони, спортсмен, інвалідність

Яскрава перемога України на етапі кубку світу з лижних перегонів та біатлону. кубок світу, біатлон, лижні перегони, спортсмен, інвалідність

Українські паралімпійці успішно виступили на етапі кубку світу з зимових видів спорту (лижні перегони та біатлон) збірної команди спортсменів з інвалідністю України з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, що з 31 січня по 4 лютого 2024 року пройшов у м. Мартелло, Італія, і в якому взяли участь спортсмени з 21 країни світу. У доробку збірної, яка виступила у складі 25 спортсменів та 8 спортсменів-лідерів (гайдів) – 25 високих нагород: 9 золотих, 10 срібних та 6 бронзових медалей та, окрім нагород – 4 п’єдестали у виконанні України!

Одразу після екватору змагань в італійському Мартеллі українці вибороли ще 5 золотих, 6 срібних та 5 бронзових медалей.

За день до завершення змагань у гонці переслідування (перс’ют) відбулось аж 2 українські подіуми – серед дівчат у класі стоячи: Людмила Ляшенко – золота медаль, Олександра Кононова – срібло та Богдана Конашук – бронза та у класі спортсменів з порушеннями зору: Олександр Казік (гайд Сергій Кучерявий) – золото, Ярослав Решетинський (гайд Дмитро Драгун) – срібло, Дмитро Суярко (гайд Олександр Ніконович) – бронза.

У класі сидячи переможцями стали: Тарас Радь – золото та Василь Кравчук – срібло.

Назар Шевчик у класі стоячи виборов свою першу нагороду у цьому етапі кубку світу – бронзу.

У прикінцевий день змагань у біатлоні середня дистанція (10 км) також не обійшлося без українського подіуму: Кравчук Василь – золото, Радь Тарас – срібло, Алексик Олександр – бронза.

У класі спортсменів з порушеннями зору Казік Олександр (гайд Сергій Кучерявий) – золото, Суярко Дмитро (гайд Ніконович Олександр) – срібло.

У класі стоячи срібну медаль виборола Ляшенко Людмила, бронзову медаль здобув Середа Дмитро.

13 спортсменів збірної вибороли високі нагороди цього етапу кубку світу, 8 з них – мультимедалісти. Наші чемпіони та призери кубку світу:

  • Казік Олександр – 3 золоті нагороди
  • Радь Тарас – 2 золоті та 1 срібна нагороди
  • Ляшенко Людмила – 1 золота та 3 срібні нагороди
  • Баль Павло – 1 золота та 1 срібна нагороди
  • Кравчук Василь – 1 золота та 1 срібна нагороди
  • Кононова Олександра – 1 золота та 1 срібна нагороди
  • Решетинський Ярослав – 2 срібні нагороди
  • Суярко Дмитро – 1 срібна та 1 бронзова нагороди
  • Конашук Богдана – 1 бронзова нагорода
  • Шевчик Назар – 1 бронзова нагорода
  • Середа Дмитро – 1 бронзова нагорода
  • Алексик Олександр – 1 бронзова нагорода
  • Романюк Сергій – 1 бронзова нагорода

Одразу по поверненню в Україну – команда візьме участь у чемпіонаті України, який триватиме з 14 по 18 лютого у Західному реабілітаційно-спортивному центрі. Надалі команда продовжить підготовку до чемпіонату світу, який буде проходити у м. Принц Джордж, Канада у березні 2024, а також – фінального етапу кубку світу, який також буде проходити у канадському місті Принц Джордж.

Вітаємо команду з яскравою перемогою та бажаємо перемоги Україні на всіх фронтах!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*