Про виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування

1 22 8 302386042 2. мсек, инвалидам

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Кіровської районної у м. Кіровограді ради надає роз’яснення про виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування.

Грошова компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів призначаються:

– інвалідам та дітям – інвалідам, які в установленому порядку забезпечені автомобілем;

– інвалідам та дітям – інвалідам, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти інвалідів, законних представників недієздатних інвалідів, дітей – інвалідів.

Для одержання компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів подаються:

– заява;

– технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім’я інваліда, законного представника дитини – інваліда;

– копія посвідчення водія, завірена в установленому законодавством порядку;

– висновок медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) про наявність медичних показань для забезпечення автомобілем.

Грошова компенсація на транспортне обслуговування призначається інвалідам та дітям – інвалідам, які:

– перебувають на обліку для безоплатного забезпечення автомобілями;

– перебувають на обліку для пільгового забезпечення автомобілями;

– мають право на забезпечення автомобілем, але за власним бажанням відмовилися від нього і бажають одержувати компенсацію;

– мають право на безоплатне забезпечення автомобілем, але не одержали його у зв’язку з протипоказаннями до керування ним, або мають право на пільгове забезпечення автомобілем (за 7 відсотків вартості), але не одержали його у зв’язку з відсутністю можливості передати члену сім’ї право на керування автомобілем;

– мають право на забезпечення автомобілем (за 30 відсотків вартості), але не одержали його у зв’язку з протипоказаннями до керування ним.

Підставою для призначення інвалідам та дітям – інвалідам компенсації на транспортне обслуговування є висновок обласної МСЕК про наявність у інвалідів медичних показань для забезпечення їх автомобілем і заява інваліда, законного представника дитини – інваліда.

Підставою для виплати компенсації на транспортне обслуговування інвалідам І та ІІ групи з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї (категорія І), інвалідам війни І групи по зору або без обох рук, інвалідам, які мають куксу обох ніг і рук, є заява та копія висновку МСЕК про встановлення відповідної групи інвалідності.

Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів виплачуються інвалідам, законним представникам дітей – інвалідів – у розмірі 22 відсотки прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність (у 2014 році – 208,78 грн.), на транспортне обслуговування – у розмірі 29 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність (у 2014 році – 275,21 грн.). Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік – у березні за перше та у вересні за друге півріччя поточного року з дня їх призначення.

За більш детальними роз’ясненнями звертатися за адресою: вул. Шатила, буд. 12 (каб. 7) або по телефону 37-12-57.

Прес-центр виконавчого комітету
Кіровської районної у м. Кіровограді ради

“Вечiрня газета”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*