Рада спростила встановлення інвалідності

1 17 7 000110. інваліда, інвалідності

Особам, які звертаються для встановлення інвалідності, зумовленою наявністю анатомічних дефектів,інших необоротних порушень функцій органів і систем організму відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду.

До такого висновку депутати дійшли 4 липня, прийнявши Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи” (проект №4528).

Повторний медичний огляд з метою підвищення групи інвалідності таким особам проводитиметься на підставі особистої заяви інваліда, його законних представників у разі настання змін у стані здоров’я і працездатності інваліда, або за рішенням суду.

Порядок та умови надання відповідної групи інвалідності особам, які мають анатомічні дефекти, стійкі необоротні порушення функцій органів і систем організму, їхній вичерпний перелік та перелік інших станів і захворювань, при яких відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду, затверджуватиметься на рівні Кабінету Міністрів.

Окрім того, під час проведення медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності приймається рішення про направлення на медико-соціальну експертну комісію для визначення наявності та ступеня стійкого порушення функцій організму, причини, часу настання і групи інвалідності (норми щодо встановлення інвалідності діючою редакцією ст. 69 Закону “Основи законодавства України про охорону здоров’я” не передбачено).

Індивідуальна програма реабілітації інваліда є обов’язковою для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, реабілітаційними установами, підприємствами, установами, організаціями, в яких працює або перебуває інвалід незалежно від їх відомчої підпорядкованості, типу і форми власності.

Закон і Бізнес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*