На Вінниччині відбулося засідання «круглого столу» щодо обговорення стану виконання Конвенції ООН про права інвалідів

1 17 4 0 2. обмеженими можливостями, інвалідів

  1 17 4 0 1Засідання «круглого столу» щодо обговорення стану виконання Конвенції ООН про права інвалідів та законів України щодо соціального захисту людей з обмеженими можливостями, а також напрямків діяльності по їх виконанню відбулося 15 липня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Участь у роботі засідання взяли заступник голови облдержадміністрації Людмила Щербаківська, член Президії ВОО ВОІ «СОІУ» Ірина Саранча, фахівці державних органів влади, а також представники громадських організацій, які безпосередньо займаються допомогою людям з обмеженими можливостями. Модератором заходу виступив Голова обласної громадської організації ВОІ «Союз організацій інвалідів України» Віталій Діденко.

Розпочинаючи засідання «круглого столу», Віталій Діденко зазначив, що завдяки даному заходу ВОО ВОІ «СОІУ» сподівається об’єднати роботу громадських організацій працюючих та людей з обмеженими можливостями на теренах Вінницької області, обговорити питання співпраці громадських організацій з органами місцевої та районної влади, а також обмінятися досвідом.

«Інваліди часто опиняються виключеними з повноцінного життя суспільства. Такі громадяни часто не мають змоги отримати якісну освіту або ізольовані шляхом фізичних або соціальних бар’єрів. Сьогодні ми зібралися не лише обговорити соціально важливі питання в сьогоденні людей з обмеженими можливостями але й спільними зусиллями допомогти у виконанні Конвенції ООН про права інвалідів на теренах Вінницької області», – наголосив Віталій Діденко.

Про стан виконання Конвенції ООН про права інвалідів та законів України щодо соціального захисту інвалідів та напрямки діяльності по їх виконанню на Вінниччині розповіла Ірина Саранча. Вона навела декілька прикладів виконання Конвенції за кордоном і зазначила, що рівноправне становище та повноцінна участь людей з обмеженими можливостями у суспільному життя є показником рівня суспільної свідомості громадян. За її словами, саме отримання якісної освіти, медицини, а також можливості працевлаштування надасть змогу таким людям відчувати себе повноцінними соціально-активними громадянами України.

«Дякуючи тому, що Конвенція прийнята, ми поступово змінюємо нашу країну. Так, наприклад, діти, які позбавлені можливості подальшого життя в соціумі, вже отримують такий досвід, адже є ціла низка центрів та громадських організацій, що їм допомагають. Саме в таких закладах та завдяки поширенню дії Конвенції про права інвалідів люди з обмеженими можливостями знаходять себе», – зазначила Ірина Саранча.

Звертаючись до учасників засідання Людмила Щербаківська наголосила на важливості забезпечення якісного життя для людей з обмеженими можливості. За її словами, обласна влада всіляко сприятиме та допомагатиме в організації подібних заходів, адже бути повноцінним членом суспільства має право бути кожен.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*