Чи можна укласти договір довічного утримання, якщо у квартирі прописані інші родичі?

1 23 5 закон 2. договір

  1 23 5 закон 1Я — інвалід по онкозахворюванню. Проживаю одна у двокімнатній квартирі, приватизованій на мене. На житловій площі також прописані внучка і правнучка. Нині вони виїхали на ПМЖ в іншу країну. Я хочу укласти договір довічного утримання, але не можу цього зробити, так як на моїй житловій площі прописані три людини.

Чи будуть внучка і правнучка мати право на частину житла, якщо я складу такий договір? Як мені краще вчинити, щоб їх виписати з квартири?

Євгенія Потягайло. Павлоград

Шановна Євгеніє Григорівно, оскільки ви є одноосібним власником житлової площі (приватизованої на ваше ім’я квартири), то цілком можете укласти договір довічного утримання. Адже прописка (реєстрація) родичів не дає права на розпорядження частиною житлової площі. А значить, їх згоди на укладення договору не потрібно.

Для того щоб виписати внучку і правнучку, достатньо отримати від них нотаріально завірені заяви про зняття з реєстрації і надати ці документи до органу Державної міграційної служби за місцем прописки (реєстрації). У разі відмови через півроку відсутності родичів доведеться подавати позовну заяву до суду.

Зоря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*