Чорнобильці просять Президента про повторну медичну перевірку усіх інвалідів задля виявлення і покарання “лжеліквідаторів”

1 29 4 Save. інвалідів

Рада Коростенської громадської організації “Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи” просить Президента про повторну медичну перевірку усіх інвалідів Чорнобиля задля виявлення і покарання “лжеліквідаторів”.

Про це йдеться у відповідному листі, підписаному головою організації Віталієм Юшкевичем.

Згідно листа, чорнобильці просять припинити “чорнобильську вакханалію” та за допомогою Верховної Ради “повністю переглянути і виправити недосконале “чорнобильське законодавство” не порушуючи Конституцію України”.

“Нашу громадську організацію турбує питання і стосовно інвалідності. Сьогодні існує масова “сімейна інвалідність”, пов’язана з наслідками Чорнобиля (тато, мама, я – вся чорнобильська хвора сім’я). Це явище не можна розглядати інакше, як витвір злочинної діяльності відповідних медичних установ. Для того, щоб покласти цьому край, необхідно створити незалежну медичну експертну комісію, яка б перевірила стан здоров’я кожного, окремо взятого інваліда Чорнобиля. В той же час необхідно звернути увагу на тих справжніх ліквідаторів, які захворіли від перебування в Чорнобилі, але не отримали чорнобильської інвалідності із-за того, що не мали коштів дати “хабара”, – зазначає Рада.

Тому Коростенська громадська організація просить зробити Президента та Уряд три кроки:

1. Повторний медичний огляд інвалідів Чорнобиля і встановлення дійсного діагнозу та проведення розслідувань в питаннях «лжеліквідаторів» та «лжеінвалідів»;

2. Розслідувати випадки порушень при переселенні, що призвело до зловживань пов’язаних з неодноразовим придбанням житла в чистих зонах;

3. Призупинити дію Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів внесено зміни до Закону України від 28.12.2014р. в ст. 23 Закону та ст.30”.

«Репортер Житомира» +ЛИСТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*