Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя (ВІДЕО)

1 04 6 1449147263-1818 2. інвалідністю, інвалідів

  1 04 6 1449147263-1818 1

Київ. 3 грудня о 13.30 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя”. (Зала 2)

Відео з прес-конференції:


Організатори:
Укрінформ, ГО«ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ).

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

1. Індивідуальна мобільність осіб з інвалідністю.

2. Вільний доступ інвалідів до інформації.

3. Абілітація та реабілітація осіб з обмеженими фізичними можливостями.

4. Робота та зайнятість осіб з інвалідністю

5. Достатній життєвий рівень та соціальний захист інвалідів в Україні.

Учасники: Володимир Петровський – голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Костянтин Богатиренко – директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода»; Володимир Турський – заслужений юрист України.

На захід також було запрошено представників: Київської ради юристів, Академії адвокатури України; Школи суддів України, Спілки юристів України, Київського інституту права при НАН України, громадських організацій інвалідів різних рівнів.

Підсумкові матеріали:

Близько 15% людей з інвалідністю не мають змоги офіціально отримати цей статус – юрист

В Україні 15% людей з обмеженими можливостями не мають змоги отримати статус інваліда.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі на тему: “Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя” зазначив заслужений юрист України Володимир Турський.

“За даними міжнародної організації охорони здоров’я в Україні повинно було налічуватись десь від 15% до 17% людей з інвалідністю. Ми знаємо, що протягом 20 років у нас цифра стоїть десь на рівні 3 млн людей з інвалідністю. Це говорить про те, що багато людей, 15%, не мають можливості в Україні отримувати цей статус. Немає доступності в основному в сільській місцевості, в районних центрах, людям похилого віку отримати інвалідність, тому що стоять бар’єри, що він не може пройти цю процедуру”, – сказав Турський.

Водночас він наголосив, що сьогодні постало питання про правовий захист, а саме доступ інвалідів до правосуддя. Він наголосив, що наші суди не пристосовані до людей з обмеженими можливостями. “Якщо не буде доступу до правосуддя, то ці люди позбавлені основного конституційного права, що суспільство не створило можливостей для того, щоб всі громадяни в Україні мали рівні права”, – додав він.

Турський зауважив, що в Україні налічується десь понад 500 тисяч сліпих людей. Кожного року втрачає зір понад 10 тисяч людей.

Укрінформ +ФОТО

1 реплік к “Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя (ВІДЕО)”

  1. Лідія Миколаївна :

    Лише в моєму близькому оточенні фактичні, але не де юре, інваліди-опорники рівня 2-ї групи: Рідний брат 46 років – грижі хребта,проблеми із серцем; рідна сестра 57 років – грижі хребта, проблеми із серцем; донька 32 років – компресійний перелом 5 хребців(була інвалідність, але задовбалась щороку перекомісовуватися); двоюрідна сестра 51 рік – грижі хребта, виразка, множинні пухлини по-жіночому.
    Проблеми з лікарями…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*