Права жінок та людей з інвалідністю – гендерний вимір подвійної дискримінації

1 24 2 trening 2. обмеженими можливостями, інвалідністю

  1 24 2 trening 1

В усьому світі чоловіки, жінки та діти з обмеженими можливостями залишаються «невидимими» для суспільства: вони або ізольовані від нього, або ігноруються ним. У кращому випадку їх сприймають як пасивні об’єкти благодійності. Довгий час вважалося, що такі проблеми є наслідком наявності у таких людей фізичних, психічних, інтелектуальних або сенсорних порушень. Тепер увага прикута не до того, що людина з обмеженими можливостями має щось «неправильне», а до того, що суспільство нездатне дати усім без винятку людям рівні можливості.

Метою тренінгу є формування у людей з обмеженими можливостями чіткого уявлення про принципи та категорії прав людини, ознайомлення з основними документами з прав людини, де містяться важливі міжнародні та інші норми, а також права людей з інвалідністю.

З цією метою з 15.12.2015 по 17.12.2015 в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості відбувся тренінг: «Права жінок та людей з інвалідністю». Захід ініціювали та провели тренери: Наталія Дульнєва, Світлана Марінцова та Олег Вострих. Всі вони є членами громадської організації «Фундація» «Вища школа професійної політики». Тренінг проводиться з використанням інтерактивної методики та інноваційних елементів освіти. Рольові ігри та інтерактивні вправи сприяють розумінню інформації для подальшого впровадження в соціумі.

Також до участі у заході запрошені спеціалісти Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості, які мають безпосереднє відношення до даної категорії осіб та особи з інвалідністю із числа зайнятого та незайнятого населення міста та району.

Представники служби зайнятості ознайомили присутніх з інформацією щодо стану ринку праці, соціальних послуг державної служби зайнятості та соціальних гарантій для осіб з особливими потребами.

По закінченню заходу всі учасники отримали роздаткові матеріали: навчальний посібник «Права жінок та людей з інвалідністю – гендерний вимір подвійної дискримінації» авторами якого є тренери, які провели цей захід, а також брошури та пам’ятки.

Фахівець з профорієнтації
відділу активної підтримки безробітних Е.Смаль

Переяслав-Хмельницька Райдержадміністрація – Офіційний сайт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*