Біонічна поп-зірка (ВІДЕО)

1 16 6 94214. інвалідність

Її називають першою у світі поп-зіркою з ампутованою кінцівкою: Вікторія Модеста, яка народилася 1987 року в Даугавпілсі (Литва), у 20-річному віці попрохала лікарів усунути їй ліву ногу, з якою вона мала проблеми від народження. Ампутація не перешкодила їй стати поп-зіркою.

Її музичний відеоролик “PROTOTYPE” вперше “прокрутили” на британському телебаченні у програмі X Factor: його побачили мільйони глядачів. Відтоді він викликав справжній “бум” на соціальних платформах – майже 5 мільйонів запитів тільки на youtube.

“Для нас було справді важливо, щоб люди переглянули його, говорили про нього, щоб вони реагували, навіть влаштовували дебати тощо”, – зазначає співачка.

“Вона залишила свою країну і приїхала до Лондона в дуже юному віці, дуже швидко призвичаїлась до місцевих фетиш-клубів, знайшла тут другу батьківщину і побудувала свій власний сценічний імідж. Важко вигадати більш романтичний образ, ніж ось цей. Це історія, варта того, щоб розповісти її у кіно”, – розповідає режисер відеоролика Саам Фарахманд.

Дівчина привернула загальну увагу, коли виконала пісню під час церемонії закриття літніх Паролімпійських ігор у Лондоні 2012 року. Тоді в прямому ефірі її побачили понад мільярд глядачів в усьому світі. На основі цього виступу британський телеканал згодом створив відеоролик.

“Це – дивовижне відео, на якому видно людину-інваліда, яка пишається своєю інвалідністю. Героїня ролика трактує власну інвалідність у спосіб, який дає їй змогу залишатись гламурною і привабливою”, – додає зі свого боку Ден Брук, директор маркетингу британського телеканалу Channel 4.

Вікторія Модеста переконана: кожна людина має шанс віднайти свою власну особистість, а інвалідність не є перешкодою для того, щоб проявити свої здібності й таланти.

euronews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*