У Вінниці створюють міні-готель для людей з інвалідністю

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. людей

Невдовзі у Вінниці з’явиться спеціалізований міні-готель для людей з обмеженими фізичними потребами.

Про це повідомив міський голова Вінниці Володимир Гройсман на засіданні обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

– У звичайних готелях люди з інвалідністю стикаються з багатьма проблемами, – зазначив міський голова. – У новій установі, яку створюємо у Вінниці, передбачено зручності для тих, хто пересувається на інвалідних візках, незрячих чи людей з проблемами слуху.

Ще одна новація запроваджується з ініціативи міської влади у всіх чотирьох «прозорих» офісах, створених в обласному центрі. У них встановлюють веб-камери для людей з поганим слухом. Такі відвідувачі офісів матимуть можливість дистанційно скористуватися послугами перекладача з мови жестів. За словами Володимира Гройсмана, міська влада візьме участь у співфінансуванні ремонтних робіт у квартирах і будинках людей з інвалідністю.

– На відміну від обласного центру, проект «Вінниччина без бар’єрів» для людей з інвалідністю, на жаль, вкрай повільно просуваються у районах області, – зазначила голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк. – Нерідко навіть там, де з’являються пандуси, їх встановлюють з порушеннями. Змусити виправити недоліки не вдалося ще жодного разу.

«Голос України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*