Цьогоріч держава виділила на реабілітацію дітей з церебральним паралічем 24,4 млн грн – Мінсоцполітики

1 05 16254662. дітей-інвалідів, реабілітації

У Державному бюджеті України на 2014 рік було виділено 24,4 млн грн на бюджетну програму з реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. Про це 21 листопада сказав заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Устименко під час семінару щодо реабілітацій дітей хворих на ДЦП, передає кореспондент УНН.

“За рахунок цих коштів найближчим часом до Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів (м. Миколаїв) та Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Промінь” Міністерства соціальної політики України (м. Вінниця) буде поставлено дві системи реабілітації опорно-рухового апарату G-EO”, – зазначив він.

С.Устименко відзначив, що минулого року реабілітаційні установи також було забезпечено сучасним реабілітаційним обладнанням, на це з державного бюджету використано понад 49,5 млн грн.

Зокрема, уточнив він, 48,2 млн грн спрямовано на придбання реабілітаційного обладнання для восьми реабілітаційних установ, в яких протягом року отримують реабілітаційні послуги понад 100 дітей-інвалідів з ДЦП.

Крім того, за його словами, 1,4 млн грн було передбачено на забезпечення через регіональні органи соціального захисту населення реабілітаційними заходами дітей з дитячим церебральним паралічем, що дає можливість максимально наблизити послуги до дитини та підібрати їх в індивідуальному порядку.

Олександр Сивачук

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*