Прес-реліз: Європейський футбольний тиждень – 2016 в Україні

1 19 7 45212395147 1 2. спеціальна олімпіада, інвалідів

Один особливий тиждень на рік, коли футбольне суспільство розширює можливості для залучення людей с відхиленнями у розумовому розвитку до футболу

1 19 7 45212395147 1

Київ, 19 травня 2016

З 21 по 29 травня 2016 року, в 50 країнах Європи/Євразії, в тому числі і в Україні, вже в шістнадцятий раз пройде Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади.

Головною метою цьогорічного ЄФТ є залучення гравців з відхиленнями у розумовому розвитку до 12 років (U12) до гри у «об’єднаний» футбол та до більш здорового та активного способу життя. «Об’єднаний» футбол – це формат гри, коли у команді разом грають спортсмени з відхиленнями у розумовому розвитку та без. Більше 50 000 спортсменів візьмуть участь у 450 заходах в 50 країнах, які будуть підтримані з боку УЄФА, національних футбольних федерацій та клубів. В Україні головними заходами в рамках ЄФТ стануть Національний турнір Спеціальної Олімпіади України в м. Вінниці 24-25 травня та Відкритий турнір з «об’єднаного» футболу в м. Києві 20 травня.

За словами Андрія Підварко, виконавчого директора Спеціальної Олімпіади України: «Європейський футбольний тиждень надає фантастичну можливість для всіх, хто має відношення до футболу, зробити певні кроки у напрямку поваги та прийняття на рівних людей з відхиленнями у розумовому розвитку. Завдяки підтримці наших партнерів з компаній MetLife, Toys’R’ Us, Кока-Кола Україна, Федерації Футболу України, клініки «Борис» та футбольного клубу «Зірка» ми намагатимемось зробити справжнє свято футболу на стадіоні «Темп». Запрошуємо всіх бажаючих прийти підтримати наших спортсменів”.

20 травня с 10.00 до 14.00 на стадіоні «Темп» (вул. Генерала Вітрука, 8-б) пройде Відкритий турнір з «об’єднаного» футболу серед дітей віком 8-12 років. Підчас турніру, на сусідньому полі Спеціальна Олімпіада України за підтримки страхової компанії MetLife проведе тренування з футболу для маленьких спортсменів віком 4-7 років. Такі тренування майбутніх спортсменів стануть головною частиною програм Європейського футбольного тижня в 17 країнах, де світовий лідер з послуг страхування компанія MetLife підтримує програму Спеціальної Олімпіади «Маленькі спортсмени». Працівники MetLife долучаться в якості волонтерів і партнерів на футбольному полі.

Футбол є найпопулярнішим з 33 видів спорту, які розвиває Міжнародна Спеціальна Олімпіада. 7400 тренерів в 58 країнах тренують 137 700 спортсменів Спеціальної Олімпіади. В Україні до футболу залучені майже 3000 спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку, яких тренують 220 тренерів, що пройшли спеціальне навчання для роботи с такими особливими людьми.

Дякуємо за підтримку:

1 19 7 45212395148 2

Для редакції:

Спеціальна Олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить впродовж року тренування та змагання з 29 олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж. Ф. Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер і опікується понад 4 мільйонами спортсменів у 170 країнах світу.

Спеціальна Олімпіада України – всеукраїнська громадська неприбуткова організація інвалідів, акредитована Special Olympics Int., найчисельнішою міжнародною спортивною організацією інвалідів у світі, визнаною неурядовим членом ООН. Рух Спеціальної Олімпіади в Україні започатковано в 1991 році, і зараз це впливова організація, яка об’єднує 19 000 спортсменів в 20 регіонах країни.

Мета Спеціальної Олімпіади – організація та проведення впродовж року тренувань та змагань з олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумового розвитку, надаючи їм постійну можливість вдосконалювати свою фізичну форму, проявляти мужність, отримувати відчуття радості та розділяти свої досягнення зі своїми сім’ями та іншими членами суспільства.

Спеціальна Олімпіада працює для інвалідів незалежно від рівня їх розумових та фізичних можливостей, для створення стимулів особистого зросту кожної особи, можливості розвивати свої здібності, покращувати стан здоров’я та долати перешкоди, з якими стикаються люди з відхиленнями у розумовому розвитку в повсякденному житті.

Більше інформації про Спеціальну Олімпіаду України можна отримати на тримати на сайті www.specialolympics.org.ua

Сайт Міжнародної Спеціальної Олімпіади www.specialolympics.org.

За запитом надаємо фотографії для матеріалів ЗМІ.

Контакти:

Олена Карпухіна, директор з організаційного розвитку
Спеціальна Олімпіада України
| +38 068 1000 500

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*