Міжнародний день білої тростини 2017

Міжнародний день білої тростини 2017. київ, міжнародний день білої тростини, змагання, незрячий, інвалідність, road, outdoor, trousers, person, golf, footwear, clothing, street, sidewalk, way. A person sitting in a parking lot

Уперше почувши про Міжнародний день білої тростини, який відзначається щорічно 15 жовтня, більшість може подумати про ще одну чудернацьку святкову традицію. Але насправді все набагато серйозніше. Біла тростина є міжнародним символом незрячих та осіб з інвалідністю, встановленим за ініціативи Всесвітньої федерації сліпих.

Біла тростина стала таким символом невипадково. 1921 року молодий англієць Джеймс Бігс, що професійно займається фотографією, внаслідок нещасного випадку повністю втратив зір. Йому довелося заново вчитися жити у світі, де запанувала цілковита темрява. Він не хотів відчувати себе обділеним і вирішив жити, як і всі фізично повноцінні люди. Переміщаючись вулицями рідного Бристоля, молодик усвідомив, що ні водії, ні інші пішоходи зовсім не звертають уваги ні на нього, ні на його чорну тростину, з якою з естетичних міркувань ходило безліч англійців його епохи. Тоді Джеймс вирішив перефарбувати свою тростину в сигнальний білий колір, щоб його помічали здалеку й не піддавали ні його, ні своє життя і здоров’я небезпеці. Незабаром нововведення Бігса поширилося серед незрячих усією Європою, в Америці та Україні.

15 жовтня – це не свято, а радше сигнал про допомогу, знак, що привертає увагу до загальної проблеми всього світу взагалі, і людей з інвалідністю, зокрема.

В Україні День білої тростини ще мало відомий, і незрячим належить багато зробити для зміни суспільної свідомості та створення позитивного образу сліпої людини, особливо у свідомості роботодавців і чиновників владних структур. Існує також чимало проблем і потреб, про які необхідно постійно нагадувати суспільству.

15 жовтня о 10:05 у рамках унікальної спортивної події Didorovka XC Duathlon, MTB Race & Trail Run, яке відбудеться в Голосіївському лісі в Києві поблизу озера Дідорівка стартуватиме трейлове змагання зі Скандинавської ходьби.

Дистанція 5 км

Загальне керівництво й організацію гонки здійснює організаційний комітет Didorovka XC Duathlon & Trail Run за підтримки Київського клубу тріатлет ТРІАТМАН (http://triatman.com/).

Цільова аудиторія – професійні спортсмени та любителі, люди з проблемами зору, їхні родичі, представники, які супроводжують, знайомі; ті, хто працює з незрячими й людьми зі слабким зором.

Цілі й завдання гонки – пропаганда здорового способу життя, велосипедного спорту, скандинавської ходьби, триатлону, дуатлону і трейлових забігів серед широких верств населення, розвиток велоспорту, скандинавської ходьби, триатлону, дуатлону і трейлових забігів в Україні, цікаве проведення часу на свіжому повітрі, стимуляція кожного учасника до підвищення власних спортивних результатів і виявлення найсильніших спортсменів-любителів України, посилення інтеграції незрячих у суспільство, привернення уваги громадськості, ЗМІ, місцевих владних структур на проблеми незрячих людей.

Програма заходу:

14 жовтня, субота

12:00 Майстер-клас «5 вправ зцілює Імпульсу», міні-курс за Голтисом (за попереднім записом, за додаткову плату)
15:00 – 18:00 Видача стартових пакетів на місці старту

15 жовтня, неділя

З 8:00 видача стартових пакетів, яка закінчується рівно за 30 хвилин до кожного конкретного старту
10.00 старт забігів на 5 і 10 км
10:05 старт трейлового змагання зі Скандинавської ходьби
11:30 нагородження переможців забігів на 5 і 10 км, І Скандинавської ходьби
12:00 старт Чемпіонату України з дуатлону, любителі та професіонали
14:00 дитячий дуатлон
14:45 нагородження дуатлону: дорослі й діти
15:15 старт МТБ велогонки
17:00 нагородження МТБ велогонки

Проведімо цей день весело, приємно та з користю для здоров’я! Будьте уважнішими і проявіть турботу про людей, які волею долі змушені тримати в руці білу тростину!

Сторінка заходу у Фейсбук

Контактна особа
Зоя Плотнікова 067 223 80 02

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*