Понад 100 осіб з інвалідністю отримали роботу в Одеській області

1 08 2 13382011 news bigpic. інвалідністю

Політика сьогодення по відношенню до людей з інвалідністю значною мірою відображає загальні умови життя, а також соціальну та економічну політику у країні. Однак у відношенні до цих осіб склалося багато специфічних факторів, що впливають на умови їх життя. Недосвідченість, зневага оточуючих, зневіра і жах – це ті соціальні фактори, що заважають людям з обмеженими фізичними можливостями почуватись повноцінними членами суспільства. В умовах економічної нестабільності, кризового стану практично всіх складових гуманітарної сфери, початкового етапу правової стабілізації інваліди виявилися найбільш незахищеною категорією населення.

Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення особливих умов, для успішного інтегрування у суспільство. Вагому допомогу у вирішенні питання працевлаштування осіб з інвалідністю надає державна служба зайнятості.

Спеціалісти Одеської служби зайнятості використовують в своїй роботі різноманітні форми сприяння зайнятості людей з обмеженими можливостями – від індивідуальних консультацій до групових, тренінгових, семінарських занять та участі в масових заходах.

Протягом січня–березня 2014 за сприянням у працевлаштуванні до міськрайцентрів зайнятості Одеської області звернулося 526 осіб з інвалідністю. За допомогою служби зайнятості роботу отримали 102 особи, з них: 98 – мали статус безробітного. Допомога особам з інвалідністю не обмежується тільки пошуком роботи за наявними вакансіями. Так 13 осіб з інвалідністю отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності.

Станом на 01.04.2014 на обліку в центрах зайнятості Одеської області перебуває 347 безробітних інвалідів. В роботі з ними значна увага приділяється формам активної підтримки: профнавчанню, участі у роботах тимчасового характеру, в оплачуваних громадських роботах, які сприяють ефективному вирішенню зайнятості осіб з інвалідністю, дають можливість розширити рамки пошуку підходящої роботи та реалізуватися на ринку праці.

Впродовж І кварталу п.р. 70 осіб з інвалідністю проходили навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. З числа інвалідів, які завершили навчання, 36 осіб були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.

Спеціалісти служби зайнятості активно сприяють трудовій реабілітації людей з обмеженими можливостями, які звертаються до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні. Комплекс соціальних послуг таким відвідувачам надається з урахуванням рекомендацій МСЕК та індивідуальної програми реабілітації. У працевлаштуванні людей цієї категорії задіяні спеціалісти і відділу по роботі з роботодавцями, і відділу сприяння працевлаштуванню, і дирекція центрів зайнятості. Всі вони об’єднують зусилля заради однієї мети – працевлаштування.

Одеський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*