Працевлаштування за індивідуальною програмою реабілітації

1 08 1 36578 2. інвалідністю, інвалідів

  1 08 1 36578 1

Спеціалісти Бабушкінського районного центру зайнятості м. Дніпропетровськ організували та провели міні-ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю за участю ДТЕК «Дніпробленерго». На захід було запрошено 15 безробітних з обмеженими можливостями, які перебувають на обліку у Бабушкінському та Кіровському районних центрах зайнятості.

Ні для кого ні секрет, що інвалідів не особливо охоче беруть на роботу. По-перше, для людей з обмеженими можливостями потрібно організувати спеціальне робоче місце. Під інвалідів потрібно облаштовувати умови.

Фахівці районної служби зайнятості ознайомили присутніх з гарантіями для громадян з особливими потребами згідно із законодавством про зайнятість, зі станом ринку праці, особливостями працевлаштування осіб даної категорії.

Менеджер з персоналу ДТЕК «Дніпробленерго» Візніченко І.С. зауважила, що на підприємстві створюються індивідуальні умови для осіб з інвалідністю під індивідуальні програми реабілітації, створюються нові робочі місця. Ірина Візніченко зазначила, що стимулювання інвалідів на робочу місці здійснюється за рахунок встановлення індивідуальної оплати праці, режиму робочого часу і часу відпочинку, тривалості щорічної та додаткової оплачуваних відпусток та інше.

У ході зустрічі акцентувалось на тому, що на підприємстві передбачено створення спеціальних умов праці, які дозволяють не тільки стежити за збереженням здоров’я працевлаштованого інваліда, а й ефективно вирішувати всі виникаючі при цьому проблеми організаційного та соціального характеру.

Шукачам роботи запропонували вакансії підсобного робітника та контролера енергонагляду. Розповіли про особливості роботи,

Безробітні громадяни отримали інформацію щодо всіх соціальних гарантій, пільг при працевлаштуванні, рівня заробітної плати, та можливості кар’єрного зростання. Всі запрошені отримали контактну інформацію, адресу підприємства, а дехто одразу домовився про співбесіду з питань працевлаштування безпосередньо з керівництвом організації.

Служба зайнятості вирішує питання зайнятості кожного шукача роботи з інвалідністю, насамперед, через адресний, індивідуальний підхід і у такий спосіб сприяє йому у поверненні до активної трудової діяльності.

О.А. Ткаченко, провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Бабушкінського РЦЗ м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*