Створення умов для повноцінного проживання всіх категорій громадян

1 14 1 2. комітету доступності, маломобільних

  1 14 1 1

9 січня у залі засідань Долинської районної ради перший заступник голови районної державної адміністрації, голова районного комітету доступності Олександр Ясляр провів засідання районного комітету доступності.

Члени комітету заслухали звіт про роботу районного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури за 2013 рік, обговорили важливі завдання комітету доступності, які заплановано здійснити у 2014 році. Крім цього затвердили регламент роботи районного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Впродовж 2013 року відкориговано генплани сіл Старий Мізунь, Мала Тур’я та Якубів, проведено інвентаризацію та фотофіксацію житлових будинків, де живуть інваліди-колясочники, розпочато ремонт малого басейну у ДЮСШ, де працюватиме реабілітолог, у центральній районній лікарні кабінети сімейної медицини облаштовано на першому поверсі закладу для зручного доступу маломобільних верств населення, в тому числі і пацієнтів денного стаціонару. Проте залишається проблема у старих житлових будинках та закладах соціальної сфери, при побудові яких проектуванням не було передбачено вільного пересування осіб з обмеженими можливостями.

Голова комітету зазначив, що незважаючи на проведену роботу в районі щодо створення вільного доступу до громадських та інших будівель і споруд, користування дорожньо-тротуарною мережею та елементами благоустрою населених пунктів, та інших об’єктів соціально-побутового призначення на жаль, залишаються ще невирішеними ряд питань, на які сьогодні ми і хотіли б звернути увагу, обговорити та прийняти рішення щодо покращення умов проживання маломобільних груп населення.

Олександр Ясляр наголосив на важливості забезпечення рівних можливостей всіх маломобільних верств населення з доступу до закладів охорони здоров’я, закладів культури та освіти району, закладів торгівлі. Члени комітету доступності обговорили ряд завдань, які передбачено виконати у поточному році. Найважливіші з яких – облаштування туалетів для потреб маломобільної групи населення у новому торговому центрі «Кошик», а також здійснення розмітки парковочних місць для вказаної групи осіб.

«Створення безбар’єрного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями в нашій державі є важливим завданням, які ставить перед органами виконавчої влади на місцях Президент України Віктор Янукович. Тому виконання заходів у даному напрямку є на особливому контролі голови районної державної адміністрації Сергія Плотнікова» – зазначив у ході засідання Олександр Ясляр.

За результатами проведеного засідання керівником комітету дано ряд доручень в частині додаткових заходів із забезпечення доступності в населених пунктах району.

З метою полегшення пересування маломобільних груп населення за пропозиціями членів районного комітету доступу та представника маломобільної групи населення району Олександра Яреми буде затверджено план роботи на 2014 рік.

Долинська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*