Київський метрополітен дбає про осіб із особливими фізичними потребами

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. особливими фізичними потребами, інвалідів

КП «Київський метрополітен» повсякчас працює над створенням сприятливих умов для осіб із особливими фізичними потребами, щоб забезпечувати вільний їх доступ до станцій метро.

6 листопада 2013 року відкрито нову станцію «Теремки», обладнану для вільного доступу осіб із особливими фізичними потребами чотирма ліфтами, двома пандусами, двома рельєфними смугами на платформі, а на входах до станції встановлено вісім звукових орієнтирів.

Також у 2013 році було придбано 8 сучасних головних вагонів метрополітену (виробництва ЗАТ «Вагонмаш»), пристосованих для перевезення пасажирів на візках.

Щоквартально оновлювались 813 попереджувальних смуг яскраво-жовтого кольору на першій та останній сходинках сходових маршів станцій, підземних переходів і пересадочних вузлів між лініями метрополітену, що знаходяться на балансі метрополітену.

На офіційному сайті КП «Київський метрополітен» введено новий розділ – «Безбар’єрне середовище», що містить інформацію для людей із особливими фізичними потребами. А схему ліній метрополітену доповнено загальноприйнятою піктограмою для позначення станцій, які повністю пристосовані для потреб інвалідів та інших маломобільних груп населення.

Окрім того, в метрополітені діють та сумлінно виконуються працівниками станцій інструкції «Про порядок проїзду в метрополітені пасажирів-інвалідів на візках», «Про порядок проїзду в метрополітені інвалідів по зору І та ІІ груп», «Про забезпечення безпечної експлуатації підйомників на метрополітені», а також «Пам’ятка про порядок проїзду в метрополітені пасажирів похилого віку, які мають наявні ознаки погіршення координації руху та інвалідів з фізичними вадами (на милицях)».

КП «Київський метрополітен» в межах вимог діючих нормативних документів та фінансових можливостей підприємства і в подальшому продовжуватиме роботу над створенням сприятливих умов життєдіяльності та забезпечення вільного доступу осіб з особливими фізичними потребами до станцій метрополітену.

Вечірній Київ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*