Соціальне таксі – можливість вільно пересуватися

1 01 social taxi service. інвалідів

Створення служби соціального таксі в Житомирській області – хороша альтернатива у вирішенні проблеми пересування людей з обмеженими фізичними можливостями. В цьому переконана начальник управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна. Вона відзначає, що на сьогодні в області на обліку для забезпечення спецавтотранспортом перебуває більше 5 тисяч інвалідів, середній вік яких перевищує 60 років. Зрозуміло, що можливості забезпечити транспортом навіть невелику частину потребуючих його – непосильне завдання для місцевих бюджетів. Тож, управління соцзахисту пропонує взяти на озброєння приклад сусідніх областей:

“Вже не один рік ми порушуємо питання про придбання для територіальних центрів мікроавтобусів і створення служб соціального таксі. Хотілося б, щоб з метою вирішення проблем інвалідів ми використали досвід Полтавської області, де при територіальних центрах створено такі служби. Більше того, для них за кошти місцевих бюджетів протягом останніх трьох років придбано 28 автівок марки “Газель”, які працюють для перевезення інвалідів”

Галина Корінна додала, що така послуга могла б вельми успішно замінити купівлю автівок, якими, до того ж, найчастіше, користуються не самі інваліди, а члени їхніх сімей.

“Житомирська хвиля”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*