Створити сприятливі умови для інвалідів – один з пріоритетів для нової влади

1 26 2 m8bpjkbtova 0 1 2. інвалідів

  1 26 2 m8bpjkbtova 0 1

Створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями є одним з пріоритетів для нової влади. Про це заявив голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук на розширеному засіданні колегії ОДА.

«У Європі таких проблем, як відсутність пандусів та відповідним чином обладнаних під’їздів просто немає, – зазначив Віктор Бугайчук, звертаючись до присутніх. – А у нас залишилася стара радянська система і дивлячись на існуючі умови здається, що у нас інвалідів взагалі немає. Тому ми повинні змінити ставлення до проблем і в найкоротші терміни привести інфраструктуру у забезпеченні сприятливих умов для життя інвалідів до європейського рівня».

Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Панков, на Полтавщині реалізується державний проект „Безбар’єрна Україна”, спрямований на усунення дискримінації на підставі інвалідності.

«При органах влади сьогодні працюють консультативно-дорадчі органи – комітети доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, – зазначив Олександр Панков. – Серед регіонів України об’єкти соцслужб у Полтавській області є найбільш доступними».

За словами Олександра Панкова, своєчасним стало запровадження роботи служби „гарячої лінії” та створення виїзних „соціальних офісів”. Крім того, закуплено достатньо звукових світлофорів і пристроїв, які регулюють рух пішоходів через транспортні комунікації.

Також значно зріс попит на послуги „соціального таксі”, які сьогодні надаються у 33-х територіальних центрах області. Зокрема, в Глобинському районі з початку 2014 року вже надано 224 послуги, якими скористалися 28 інвалідів.

«В той же час багато об’єктів у великих містах, таких як Полтава та Кременчук потребують реконструкції для того, щоб забезпечити до них вільний доступ інвалідів-візочників, – зазначив Олександр Панков.

  1 26 2 bcwelto4yhg 0 2

Полтавська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*