У Вишгороді перевірили доступ громадян з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів інфраструктури

1 28 3 821303001406284163 1 2. доступності, маломобільних

  1 28 3 821303001406284163 1У Вишгороді відбулось виїзне засідання обласного комітету доступності, в якому взяли участь перший заступник голови Київської облдержадміністрації Ганна Старикова, в.о.голови Вишгородської райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, директор департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації Леонід Мартинюк, члени Київського обласного та Вишгородського районного комітетів доступності, представники Іванківської райдержадміністрації.

Мета засідання — огляд об’єктів соціальної и інженерно-транспортної інфраструктури району з метою з’ясування їх доступності для громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Під час поїздки члени комітету перевірили можливість доступу інвалідів та інших маломобільних громадян до приміщень ТЦЗ «Телеком», Вишгородської центральної районної лікарні, районного відділення ГУ МВС України в Київській області, прокуратури та суду Вишгородського району, Вишгородської загальноосвітньої школи №1, Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування, Вишгородської районної спеціалізованої школи «Надія», Вишгородської районної центральної аптеки №23, Вишгородського районного центру зайнятості населення, управління Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі, магазину «Варус».

Увага членів комітету доступності була націлена на аналіз якості, зручності та безпеки використання створених умов доступу. Дано оцінку доступності оглянутих об’єктів інфраструктури. Обговорено виявлені недоліки та способи їх ліквідації.

Також обсудили питання забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, дорожньо-тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформації, території населених пунктів вимогам чинних будівельних норм. Учасники зібрання розглянули питання надання аналітичної, інформаційної та консультативної допомоги з питань, що належать до компетенції комітету; сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення; розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативів та стандартів стосовно безперешкодного доступу маломобільних груп населення.

За результатами засідання дано доручення підготувати пропозиції щодо створення або вдосконалення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до всіх об’єктів інфраструктури.

  1 28 3 281674001406284164 2

Київська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*