Після реконструкції Поштова площа стане недоступною для 30% киян

1 28 8 1367086078 4 2. реконструкції

У середу, 29 квітня громадські організації «Асоціація велосипедистів Києва», «Підмога Інфо», «Асоціація інвалідів-спинальників України», «ДемАльянс Допомога» та «Центр дослідження суспільства» проведуть круглий стіл з представниками київської влади щодо проблем фінального плану реконструкції Поштової площі.

  1 28 8 1367086078 4 1

За попередніми висновками експертів, оприлюднений проект реконструкції Поштової площі не відповідає принципам універсального дизайну в сфері будівництва та архітектури. Як наслідок, 30% мешканців Києва (батьки з дитячими візками, особи похилого віку, люди з обмеженими можливостями та велосипедисти) не зможуть комфортно пересуватися Поштовою площею та набережною, що позиціонується, як сучасне місце відпочинку киян та гостей столиці.

В запланованій дискусії підніматимуться питання необхідності внесення змін до проекту реконструкції з врахуванням думки громадськості та експертів, зокрема щодо безбар’єрного середовища.

У заході візьмуть участь координаторка роботи по Києву «Асоціації велосипедистів Києва» Ксенія Семенова, голова ради «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков, голова всеукраїнської громадської організації «Асоціація інвалідів-спинальників України» Іван Марусевич, голова громадської організації «ДемАльянс Допомога» Олена Педай та Ігор Тищенко з «Центру дослідження суспільства».

Запрошені до участі: представники департаменту будівництва та житлового забезпечення та департаменту соціальної політики, керівники фракцій в Київраді, представник замовника – КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва»

Місце: Український Кризовий медіа-центр, вул. Хрещатик, 2.

Час: 10.00-12.00

Контактна особа для ЗМІ: Ольга Гвоздик 050 380 59 10

Реєстрація для зацікавлених представників громади Києва (кількість місць обмежена + вхід у медіа-центр лише по списках).

Асоціація Велосипедистів Києва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*