Андрій Пивоварський: «Україна має прогресивне законодавство в частині захисту прав інвалідів, тепер справа за його належним виконанням»

1 20 5 1 000110. інфраструктури

Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на нараді з питань доступності транспортно-дорожнього комплексу та галузі поштового зв’язку для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, що відбулась 16 липня.

На заході також були присутні заступник Міністра інфраструктури Микола Снітко, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, представники державних підприємств, що знаходяться у сфері управління Міністерства, а також представники громадських організацій.

На порядку денному стояло питання державної політики у сфері доступності об’єктів інфраструктури. У зверненні до учасників наради Андрій Пивоварський наголосив: «Я персонально розумію проблематику людей з особливими потребами, тому Міністерство зробить усе можливе, навіть в умовах обмежених фінансових можливостей, щоб такі пасажири мали повний доступ до всіх послуг транспорту».

Міністр звернувся до громадських організацій з пропозицією здійснювати контроль над станом виконання планів по усуненню недоліків, що мають об’єкти транспорту та поштового зв’язку. «Ми працюємо максимально прозоро. Всі фінансові плани на наступний рік розміщуються на сайті Міністерства. Я пропоную вам контролювати ще на етапі планування, які суми коштів резервуються державними підприємствами на заходи по розвитку рівного доступу до інфраструктури», – зазначив Міністр.

Крім цього, Андрій Пивоварський підняв питання відповідальності за неналежне виконання нормативних актів, що регулюють права інвалідів, зокрема визначити конкретних осіб, що відповідатимуть у випадку порушень. «Частина відповідальності може бути передана місцевій владі, адже після децентралізації бюджету вони отримали додаткові кошти, які мають бути спрямовані в тому числі на покращення доступу до транспортно-дорожньої інфраструктури», – наголосив пан Пивоварський.

Результатом наради стане підписання протоколу з переліком конкретних рішень, який буде складено після отримання пропозицій учасників (до 20 липня).

Міністерство інфраструктури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*