Чи стане реальністю пляж для людей з інвалідністю?

1 16 5266 0 2. пляж, інвалідністю

Київ. На початку червня цього року в ЗМІ з’явилася інформація про початок будівництва неподалік від Московського мосту пляжу для людей з обмеженими можливостями. Комітет Народного Контролю вирішив дізнатися, як просувається це будівництво.

Виявляється, воно ще на стадії опрацювання пропозиції Всеукраїнської громадської організації «Конфедерація громадських організацій інвалідів України». У Громадській спілці «Труханів острів» (членом якої і є ця ВГО), журналісту knk.media розповіли, що люди з інвалідністю давно уподобали собі місце біля Московського мосту, на заливі Чорторий, який омиває Труханів острів. З 2008 року вони добиваються дозволу на розбудову там не пляжу, а цілої рекреаційної зони для маломобільних груп населення. До цих груп входять не тільки люди з інвалідністю, але й вагітні жінки, люди з дитячими візками, літні люди. Проте КМДА зволікає з розпорядженням, і, тим часом, цю територію зайняли незаконні плавучі засоби і споруди.

Денис Пікалов, генеральний директор Комунального підприємства «Плесо», на утриманні якого перебувають столичні пляжі, повідомив, що саме з цієї пропозиції і почалися розмови в ЗМІ про появу в Києві пляжу для людей з інвалідністю. Виявляється, потребу в такому спеціалізованому пляжі представники ВГО обґрунтовують тим, що деякі люди з інвалідністю стидаються показувати на загальних пляжах свої вади. Однак КМДА дала доручення розбудувати загальний пляж, обладнаний до потреб людей з інвалідністю. «Ми не можемо ховати людей з обмеженими можливостями. Пляжі з універсальним дизайном, де можуть відпочивати усі незалежно від фізичних особливостей, відповідають міжнародним нормам і є трендом у Європі», — підкреслив пан Пікалов.

Крім того, спеціальний пляж для людей з інвалідністю в одному районі столиці зробить його незручним для таких мешканців інших районів. Адже люди, обмежені в пересуванні, намагаються відпочивати поблизу свої помешкань. Тому в планах КП «Плесо» обладнати кожний комунальний пляж у Києві до потреб таких людей вже наступного пляжного сезону.

Журналісти knk.media слідкуватимуть за просуванням реалізації цих обіцянок – і публікуватимуть звіти про хід проекту на сайті Комітету Народного Контролю.

Мороцька Наталія

Комітет народного контролю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*