Луганчани взяли участь у нараді представників громадських організацій інвалідів-членів місцевих комітетів доступності

1 12 3 th.php 2. доступності, інвалідів

  1 12 3 th.php 1На базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України в рамках реалізації Всеукраїнської програми НАІУ «Створення в Україні безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлово-громадського призначення» представники молодіжних організацій інвалідів Луганської області прийняли участь у Всеукраїнській нараді представників громадських організацій інвалідів (ГОІ) – членів місцевих комітетів доступності.

Під час наради були розглянуті проблемні питання забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури вимогам чинних будівельних норм; співпраці з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо створення безперешкодного доступу до об’єктів житлового та громадського призначення; додержання нормативних та методичних засад, проведення аудитів доступності.

Для Луганської області тема архітектурно-транспортної доступності для людей з інвалідністю в сучасній ситуації є надзвичайно важливою. Останнє засідання обласного комітету доступності в Луганській області відбулося в першому кварталі 2014 року, і важливо відмітити, що дана діяльність в мирний час була однією з найпотужніших на Україні.

Побудова пандусів, поручнів, бордюрних скосів у закладах медичного, культурного, освітнього призначення; встановлення звукових світлофорів, створення потрібних для незрячих людей транспортних маршрутів, спеціальна транспортна служба та залучення до даного роботи комітету громадських організацій інвалідів різних категорій – це робота Луганського обласного та міських комітетів доступності.

На сьогодні даний напрямок потрібно відновлювати, адже відбудування соціальної інфраструктури повинно відбуватися із врахуванням ДБН для всіх категорій громадян, що без втручання ОКД та прямої участі у цьому процесі громадськості з боку людей з інвалідністю є неможливим.

Одним з позитивних прикладів на Луганщині сьогодні є відновлювання міського комітету доступності в м. Попасна над чим активно працює відділ містобудування та архітектури м. Попасна.

Сприяння у відновленні роботи комітету доступності, у залученні представників від громадських організацій інвалідів, у наданні всіх необхідних матеріалів та інформації надає КУ «Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з ОФМ», спільно з представництвом Національної Асамблеї інвалідів України в Луганській області.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*