У Харкові в 2016 році за заявками районних адміністрацій будуть встановлювати пандуси (ВІДЕО)

1 11 1 95124211128 2. дома

  1 11 1 95124211128 1

Доступність в транспорті, при пересуванні по місту, комфорт в різних соціальних установах та місцях відпочинку. Харків в 2016 році буде продовжувати програму зі створення всіх умов для візочників. Насьогодні в місті проживає більше тисячі двохсот людей прикутих до інвалідних крісел. Більше 80% з них мешкають у багатоповерхівках.

Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта”

Доступность подъездов жилых домов это наверное базовая ступень доступности. Потому что если человек проживает в недоступном подъезде то он не сможет воспользоваться доступным низкопольным общественным транспортом, он не сможет попасть в доступное общественное здание и он не сможет прогуляться по доступному парку имени Горького. Таким образом доступность подъездов жилых домов это то, что необходимо обеспечить вот сейчас, потому что это людям необходимо.

І це виконується в місті. Щорічно. За інформацією комунальників, на кінець минулого року пандусами та з’їздами в Харкові були обладнані 844 під’їзди у майже шестистах багатоповерхівках.

Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта”

Жилые дома, в которых в основном проживают люди на инвалидных креслах, это те дома, которые были построены до 2007 года, когда не существовало никаких норм ДБН по маломобильным группам населения. Уже с 2007 года строятся новые жилые дома, которые строятся доступными, но достаточно небольшой процент колясочников могут позволить приобрести себе квартиры в этих домах.

Там же, де з’їзди не були передбачені будівельниками, вихід було знайдено – пандуси відкідного зразка. Вони встановлюються в середині під’їздів. Скільки подібних пандусів та з’їздів біля будинків потрібно встановити в місті для комфорту візочників будуть вирішувати по мірі надходження заявок.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

Мы готовы оттолкнуться, и по той практике, которая у нас сложилась уже в предыдущие годы, от тех заявок, которые мы получим от районных администраций, от тех комитетов доступности, которые работают в районах. И с учётом их предпочтений и пожеланий будем просчитывать уже более конкретно и называть цифры по каждому району отдельно.

https://www.youtube.com/watch?v=p0bH0ktLKYA


“Харьковские Известия”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*