У Львові можуть встановити банкомати для незрячих людей: як це працюватиме

1 06 1 207237 145978162749 2. незрячих

  1 06 1 207237  145978162749 1Ці банкомати є дуже потрібними для людей дорослого віку з інвалідністю зору, яких у Львові проживає майже 1300.

Про це в коментарі 032.ua розповіла виконавчий директор ЛОО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Наразі процедура встановлення банкоматів із озвученням для незрячих людей стоїть на місці, але можливість її просування все таки існує.

«Будь-яка можливість є реальною, якщо до неї докласти зусиль. Це не потребує надзвичайно великих зусиль, адже існує європейська практика щодо встановлення банкоматів для незрячих”, – зазначила Оксана Потимко.

Аби впровадити таку практику у Львові, розробники програм повинні на модуль банкоматів встановити звукову програму, так званий синтезатор мови. Таким чином незряча людина матиме можливість не переглянути, а прослухати меню і відповідно скористатись тою чи іншою послугою. Прослуховування відбуватиметься за допомогою навушників. При контакті навушника із пристроєм система вмикатиметься автоматично.

За словами виконавчого директора ЛОО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксани Потимко, вирішення цієї проблеми впирається не настільки в кошти, а в байдужість тих, хто має можливість розробляти цю голосову програму. В цьому випадку це стосується банкірів і самих банків.

Для того, аби масово проінформувати людей із вадами зору, у тестовому режимі планують встановити один банкомат, який надаватиме послугу голосового меню. У свою чергу ЗМІ також долучаться до цього пілотного проекту і таким чином масово проінформують суспільство.

Нагадаємо, що в 2012 році ця проблема уже була порушена, але на жаль, банкомати тоді встановити не вдалося.

Зазначимо, що ініціатори проекту мають надію на те, що до кінця цього року голосові банкомати для незрячих все-таки встановлять у місті.

www.032.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*