На Виноградівщині 14 років будують спортивно-реабілітаційну базу для інвалідів (ВІДЕО)

1 06 2 image 33 2. інвалідів

Будівництво затяглося і кінця-краю йому не видно.

Зводити комплекс для занять спортом й реабілітації людей з вадами здоров’я тут розпочали ще в 2002 році. Всього на об’єкт, згідно проектно-кошторисної документації, планувалося затратити 500 тисяч гривень. Нині ж така сума потрібна, щоб завершити будівельні роботи і ввести комплекс в експлуатацію.

Вся біда в тому, що про нас згадують лише напередодні дня інвалідів і то лише для того, щоб десь у звітах покласти галочку,- розповів організатор будівництва комплексу, керівник районної організації інвалідів «Відродження» Євген Штайгер.- У районі більше чотирьох тисяч людей з вадами фізичного розвитку. Серед них немало таких, що хотіли б займатися спортом , своя база для них була би дуже потрібною. Та що робити, коли в минулі роки нам виділяти з районного бюджету по 25-30 тисяч. Ці мізерні суми палила інфляція, їх ледве вистачало, щоб закупити будматеріали.

На цей рік на будівництво об’єкта, зі слів Євгена Штайгера, з місцевого бюджету виділили майже втричі більшу суму. Цих грошей має вистачити для встановлення системи опалення.

Варто також зазначити, що на недобудованій своїй базі виноградівські інваліди з допомогою спонсорів пробують запустити невеликий виробничий цех, а ще на власному ставку щоліта проводять чемпіонати з рибної ловлі, в яких беруть участь рибалки з Закарпаття та інших областей України.

Голос Карпат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*