Папа сприятиме інформуванню суспільства про проблеми інвалідів

1 14 UiLveGum LA 2. арженцін

1 14 UiLveGum LA 1

Вранці 11 січня 2014 року Святіший Отець прийняв на аудієнції Ілеану Арженцін, відому своєю боротьбою за права інвалідів. Депутат італійського парламенту сама належить до осіб з обмеженими можливостями і пересувається на інвалідному візку. Раніше Арженцін прислала Святішому Отцю лист, просячи посприяти у вирішенні різних проблем, пов’язаних з інвалідами та їх ситуацією. Це стало приводом для запрошення активістки з боку Понтифіка. Зустріч пройшла в Апостольському палаці й тривала близько півгодини, повідомив о. Федеріко Ломбарді, глава прес-служби Святого Престолу.

Головною темою розмови стала необхідність підтримки, яка повинна бути представлена, зокрема, батькам людей з важкими формами інвалідності, які живуть з глибокою стурбованістю у зв’язку з перспективою, яка чекає дітей після їх смерті. Ілеана Арженцін і Папа Франциск говорили також на інші теми, такі, як ліквідація архітектурних бар’єрів у громадських та церковних будівлях.

Понтифік висловив велику увагу і інтерес до всього, що було сказано італійської активісткою, і запевнив у своїй підтримці ініціатив, що мають на меті допомогу інвалідам та інформування суспільства про проблеми, пов’язані з інвалідністю.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

Фото: http://vk.com/papafranciscus

Католицький Оглядач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*