Спікерське бюро. Робоча зустріч 13 січня

1 20 IMG 9449 2. спікерське бюро

1 20 IMG 9449 1

13 січня 2014 р. відбулася робоча зустріч соціальних працівників – учасників проекту «Спікерське бюро». Соціальний проект «Спікерське бюро» передбачає виконання ст. 8 «Просвітницько-виховна робота» Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, яка була ратифікована в 2009 році. Проект повинен стати провідником у формуванні гуманітарної політики України.

Зустріч проведено у прес-центрі Соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на вулиці Довженка, 2, міста Києва. Захід відвідали близько 15 осіб. Керівники проекту Юлія Козлюк, Лариса Остролуцька і Любов Песоцька привітали учасників з минулими святами, висловили свою думку з приводу проекту і запропонували подальший план роботи.

Щодо перших результатів проекту, то керівники залишилися задоволені. Проект охопив 11 державних установ. Юлія Козлюк поділилася своїми враженнями від відвідування центрів. Найбільш допитливим виявився колектив Деснянського району. У цьому центрі був дуже теплий прийом. Відвідувачі уважно слухали, задавали питання, активно цікавилися наочними матеріалами. У Дарницькому районі найбільша кількість спікерів, сім чоловік. Юлія зазначила підготовку Дарницького району, і особливо виділила роботу Наталії Олександрівни, координатора цього району. В цілому, у всіх центрах заходи пройшли успішно.

На зборах запропоновано методичні посібники для підготовки наступних заходів. Зокрема, стандартна структура виступів, їх послідовність. Гра для слухачів «Спікерське бюро», яка демонструє, як важливо для дитини її оточення. Відео посібники для наочної демонстрації проблем людей з інвалідністю. Також розглянуто питання: списки контактів учасників; необхідні матеріали (план виступів, етика спілкування, термінологія, буклети, анкети, флешки, проектори); система звітності (фото, звіт); інструктаж по роботі з проектором.

Захід відвідала активіст громадської організації «Громадський контроль будівництва», Олександра. Вона запропонувала людям на візках ідею клеїти спеціальні наклейки в недоступних місцях. На зборах обговорили можливі варіанти соціальних акцій по безбар’єрності.

Антонович Вікторія

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*