Під керівництвом Урядового уповноваженого з прав інвалідів проведено робочу зустріч з директором науково-практичного медичного реабілітаційно-діагностичного центру

1 20 b1 2. реабілітації, інвалідів

  1 20 b1 1З метою вивчення сучасного стану соціального захисту осіб з інвалідністю, що перебувають у закладах реабілітації, представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка зустрілись з директором державного закладу “Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр МОЗ України” заслуженим лікарем України, доктором медичних наук, доктором філософії, професором Олегом Панченком.

Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр – заклад, який поєднує лікувальну діяльність, наукову роботу та підготовку медичних кадрів. Крім надання висококваліфікованої медичної допомоги, центр спеціалізується на реабілітації та абілітації постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС та інших техногенних аварій, ранній діагностиці психосоматичних розладів та причин, які призвели до розвитку психічної патології, соціальної адаптації інвалідів та ін.

Під час робочої зустрічі представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів з Олегом Панченком, було обговорено основні досягнення центру та впровадження у його діяльність найновіших досягнень техніки та програмного забезпечення, а саме розробка алгоритму вирішення задач електронного планування лікувальних процедур та електронного супроводу їх проходження пацієнтом. У планах центру – реконструкція та будівництво стаціонарного лікувально-реабілітаційного центру, зокрема, передбачено зниження рівня психологічного дискомфорту у пацієнта під час перебування та лікування у лікарняному закладі.

Директором центру акцентовано увагу на доцільності створення та оснащення за європейськими стандартами стаціонарного лікувально-реабілітаційного комплексу реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів на базі зазначеного закладу.

Підводячи підсумки зустрічі завідувач Сектору із забезпечення роботи Урядового уповноваженого з прав інвалідів Світлана Корнієнко висловила пропозицію щодо необхідності подальшого вивчення практичної роботи Центру та безпосереднього спілкування з його відвідувачами.

Коментуючи результати зустрічі своїх представників, Урядовим уповноваженим з прав інвалідів висловлено зацікавленість роботою центру та акцентовано увагу на орієнтацію закладу для забезпечення психологічного комфорту інвалідів, чому у традиційних медичних установах надають другорядне значення.

“Вивчений позитивний досвід буде використаний для подальшого удосконалення державної політики у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів,”– наголосив О. Журавко.

zhuravko.com +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*