Соціальна справедливість для “особливих дітей”

1 24 2 PM743image002 1 2. центру зайнятості

1 24 2 PM743image002 1В Україні щороку в лютому відзначають Всесвітній день соціальної справедливості. У нашому місті також ішлося про соціальну справедливість. Щоправда, — що стосується дітей із обмеженими можливостями. Профорієнтаційний урок з нагоди відзначення дати відбувся у Івано-Франківському навчально-реабілітаційному центрі за сприянням директора Малюти Я.М., оскільки саме несправедливість найбільше загострює ситуацію у суспільстві.

З метою підвищення ролі профорієнтаційної роботи як профілактичного засобу від безробіття, удосконалення видів послуг та застосовування адресних підходів до дітей-інвалідів 17 лютого Івано-Франківським міським центром зайнятості організовано та проведено профорієнтаційний урок у форматі конкурсу малюнка «Намалюй свою професію».

1 24 2 PM151image004 2В дуже теплій і дружній атмосфері Дорошенко О.М. – заступник начальника відділу профорієнтації та профнавчання Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Головата Л.А. – соціальний педагог, Гой О.В. – психолог, Запухляк О.А. – вихователь продовженого дня центру допомагали школярам переносити свої мрії про професії на папір. Учасники за допомогою малюнка відображали професії, які їм подобаються. Опісля кожен конкурсант розповідав про те, яка професія йому найбільше подобається, чим саме, якими рисами повинна бути наділена людина певної професії.

Вибір найкращих трьох малюнків – завдання не з легких, адже кожен маленький витвір – це ще нереалізовані мрії і бажання дітей, майбутніх спеціалістів, кожну з яких треба поважати. Харко І.М. – начальник відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківського міського центру зайнятості та Власенко Л.В. – заступник директора з навчально-виховної роботи навчально-реабілітаційного центру вручили переможцям грамоти, а інші учасники конкурсу отримали подяки та заохочувальні призи.

«Особливі діти» повинні мати змогу реалізувати свої професійні знання, знайти роботу, що дозволить їм отримувати гідну заробітну плату, забезпечувати сім’ю, розвивати та будувати кар’єру. Ці діти не позбавлені таланту, у них є мрії, які вони відобразили у своїх роботах. Тож побажаймо їм успіхів та світлого майбутнього.

Ірина Харко, начальник відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківського міського центру зайнятості

Івано-Франківський обласний центр зайнятості +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*