Турбота про дітей з особливими потребами – моральний обов’язок кожного

1 03 2 dsc 0070-2 2. дітей, інтернату

1 03 2 dsc 0070-2 1Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей заступник керівника апарату Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Шкурідін завітав до вихованців Магальського будинку-інтернату для дітей інвалідів, що у Новоселицькому районі.

Представник обласної виконавчої влади поспілкувався з колективом соціального закладу, ознайомився з умовами проживання його підопічних. А це 66 дітей з важкими психоневрологічними захворюваннями, 15 з яких прикуті до ліжка і потребують цілодобового кваліфікованого догляду.

Вихованці Магальського інтернату мають свої захоплення, улюблену справу. Діти гарно співають, володіють художніми навичками, займаються рукомеслом. Тут працюють різноманітні гуртки, є бібліотека, кімнати відпочинку. Аби наблизити умови перебування дітей з особливими потребами до звичайних умов здорової людини, підопічних залучають до нескладної роботи – вони пораються по господарству, можуть прибирати, готувати їжу. Існує в будинку-інтернаті і підсобне господарство, завдяки чому є можливість забезпечувати вихованців власними продуктами харчування.

Подякувавши колективу інтернату за щоденну важку працю, Олександр Шкурідін наголосив, що створення належних умов для проживання, навчання і відпочинку, лікування та дозвілля дітей-інвалідів – моральний обов’язок влади та кожного, хто вважає себе добропорядним громадянином.

Від імені обласної виконавчої влади Олександр Шкурідін подарував інтернату побутове обладнання для закладу – мікрохвильову піч.

Чернівецька обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*