Одеса ділиться досвідом успішної соціальної адаптації дітей-інвалідів

1 17 2 3 2. адаптації

1 17 2 3 112 червня 2014 року в бібліотеці Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського пройшов семінар «Багатопрофільність професійно-трудової підготовки – шлях до підвищення соціальної адаптації в сучасному суспільстві» й телеміст з містом-партнером Варшава.

У заході взяли участь: директор департаменту міжнародних зв’язків Світлана Боєва, проректор з науково-педагогічної роботи, інформаційного забезпечення та господарської діяльності ЮНПУ імені К.Д.Ушинського, представники консульства Польщі та Ізраїльського культурного центру в Одесі, а також вчителі спеціалізованої школи-інтернату № 75 та інституту удосконалення вчителів.

«У рамках програми «Державні службовці – дітям» ми співпрацюємо iз спецшколою № 75. Спочатку був створений проект «Муніципальний будинок ремесел», потім додався «Муніципальний дитячий театр», а зараз ми працюємо над «Міжнародним центром волонтерства». Сьогоднішні презентації та доповіді присвячені цим проектам. Наше завдання – залучити різні верстви населення, у тому числі й молодь. Разом із школярами та вчителями ми саджаємо дерева, влаштовуємо свята в зоопарку, ставимо вистави, які потім показуємо в будинках престарілих. Крім того, проект позитивно впливає і на самих дітей спецшколи № 75. Як відзначають фахівці, з початку проекту в дітей цієї школи спостерігається прогрес у розвитку. Сьогоднішня конференція – це вже наступний крок, ми хочемо поділитися досвідом, показати іншим вчителям, чого ми досягли, не витративши бюджетних грошей», – зазначила директор департаменту міжнародних зв’язків Одеської міської ради Світлана Боєва.

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*