Одеська область: рятувальники побудували пандуси в оздоровчому закладі для прийому понад 100 інвалідів зі Сходу

1 27 6 DSCN0741 1 2. інваліди

1 27 6 DSCN0741 1В ГУ ДСНС України в Одеській області звернувся президент ВГО «Європейська асоціація прав інвалідів» Олег Дрюма, з проханням допомогти зробити корпус оздоровчого закладу «Автодорожник» в смт. Сергіївка зручним для перебування там вимушених мігрантів з Луганської області. Рятувальники облаштували корпус необхідними пандусами, згідно стандартів для перебування інвалідів.

25 червня понад 120 вимушених мігрантів з Луганської області, серед яких інваліди 1,2 3 групи, більшість з яких – це маломобільні люди, які пересуваються на колясках, прибули до бази відпочинку. Завдяки зробленим пандусам вони тепер мають змогу пересуватися по корпусам і території оздоровчого закладу.

1 27 6 DSCN0714 2«Дякую керівництву і працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій за небайдужість і оперативну допомогу», – сказав президент ВГО «Європейська асоціація прав інвалідів» Олег Дрюма, який організував прибуття в Одеську область понад півтисячи переселенців з територій де проводиться АТО.

В Одеській області практично не має міст для перебування людей з обмеженими можливостями. Тому рятувальники Б.Дністровського району, який прийняв найбільшу кількість переселенців, вже не вперше своїми силами роблять все можливе, щоб інваліди та їх сім’ї, які вимушені покинути свої будинки, із-за проведення бойових дій могли зручно відпочивати. Зроблено пандуси в корпуси та їдальні, площадки, розширено дверні отвори в кімнати та побутові приміщення тощо.

1 27 6 DSCN0735 3«Ми дуже добре розуміємо в які умови потрапили люди, яких військові дії вигнали з власних домівок, тому робимо все від нас залежне, щоб полегшити їх тимчасове проживання на Одещині. Ну курорті Сергіївка у нас постійно чергують рятувальники, тому, при необхідності, ми можемо надавати допомогу оперативно», – сказав керівник Б.-Дністровського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області Сергій Зубков.

На сьогодні в Одеській області вже розміщено понад 2,5 тисяч вимушених мігрантів, в основному діти і інваліди зі східних регіонів України, де проводяться військові дії.

Нагадаємо, для координації роботи волонтерські організації можуть телефонувати в оперативну групу міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38(044) 247-30-02, у регіональні штаби в областях за телефоном Служби порятунку 101.

Крім того, громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

Відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю
ГУ ДСНС України в Одеській області

ГУ ДСНС України у Одеській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*