У Вінниці навчатимуть журналістиці людей з обмеженими можливостями

1 11 3 thumb 13790 news m 2. обмеженими можливостями

1 11 3 thumb 13790 news m 1

Робитимуть це безкоштовно. З 9 липня почався прийом анкет в проект «Рівні можливості. Журналістика для всіх». Його мета – навчити людей з інвалідністю основам журналістики, які вони зможуть використати, щоб влаштуватись на роботу.

Партнер проекту – сайт “20хвилин” та газета “RIA”.

– Я сподіваюсь, що даний проект допоможе людям з обмеженнями, подолавши страхи недосконалості опанувати навички основ журналістики, – говорить директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія” Рая Панасюк.

Онлайн-анкети прийматимуть до 20 липня. Заповнити її можна за посиланням http://goo.gl/118Oi7. З усіх, хто подав заявки відберуть 20 учасників.

З 21 липня по 22 жовтня учасників чекатиме 6 навчальних блоків, які складатимуться з семінарів, тренінгів, інформаційних зустрічей, вебінарів. Навчання проводитимуть професійні медіа тренери, переважно з Києва.

– Люди з обмеженими можливостями можуть бути практично повноцінними журналістами. Єдина проблема – обмеження в пересуванні, але за допомогою інтернету і телефону її можна певним чином компенсувати, – каже головний редактор газети «RIA» та сайту «20 хвилин» Євгеній Фролов. – В журналістиці профільна освіта не є обов’язковою, більшість українських журналістів отримують необхідні навички на різноманітних медіа-курсах. Тут все залежатиме від учасників: чи є в них хист до журналістики.

Проект відбувається за підтримки ГО «Гармонія», Вінницького міжрегіонального центру реабілітації інвалідів «Поділля», фонду «Україна Польща Німеччина», Асоціації місцевого самоврядування Вінниччина, та ін. Фінансова підтримка – від посольства США в Україні.

У світі є показові історії, коли люди з обмеженими можливостями ставали успішними журналістами. Один з них – журналіст Віталій Буряк, що працює головним редактором районної газети «Шаргородщина», хворий на ДЦП.

Майбутні учасники проекту мають усі шанси поповнити цей список та написати свою історію успіху.

Віолета Глушко

20 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*