«Зорі надії» дають шанс

1 14 2 31864-112580 2. інвалідів

1 14 2 31864-112580 1

У Балті під егідою Всеукраїнської школи майстерності інвалідів громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» (президент Олена Олександрова) та Одеської спілки інвалідів (голова Надія Лєнц) відбувся фестиваль «Зорі надії».

Спочатку фестиваль мав районні масштаби. Однак згодом вийшов за його межі, і тепер в ньому традиційно беруть участь представники усієї України.

Як відзначила Олена Олександрова, головним завданням Всеукраїнської школи майстерності є реабілітація і соціальна адаптація інвалідів з допомогою творчості, вдосконалення їхнього професійного рівня. І цей захід яскраво демонструє невичерпні можливості людини.

Цьогоріч фестиваль продемонстрував не лише досягнення учасників у мистецтві танцю, пісні, а й у різних жанрах декоративного мистецтва. Майстер-класи, проведені районним Центром позашкільної творчості, дали їм змогу опанувати мистецтво виготовлення ляльки-мотанки, техніку канзаши (вироби зі стрічки). Разом з тим, вивчалися традиції та фольклор українського народу, зокрема, святкування Івана Купала. На цьому дійстві учасники долучилися до таїнства магічної сили купальської ночі та купальського вогню, опанували майстерність плетення вінків, ознайомилися з іншими ритуалами цього давнього свята. А найголовніше, що люди з обмеженими можливостями продемонстрували велику силу духу і волю до перемоги над недугою.

Свято пройшло за фінансової підтримки народного депутата Леоніда Клімова, Балтської міської ради, підприємців і автоперевізників, депутата райради Г. Беньковської, працівників Центру позашкільної творчості.

Любов Кузьменко

«Одеські вісті»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*