Навчаємо людей з інвалідністю користуватися сучасними інформаційними технологіями

1 25 4 27038 2. інвалідністю, інвалідів

1 25 4 27038 1Сучасне життя визначає існування людини в соціумі, де неможливо без постійної циркуляції інформаційних потоків. Така тенденція продовжує посилюватися. Це природно, оскільки ми маємо потребу в отриманні та обміні повідомленнями, тому не дивно, що революцію у цій сфері здійснила всесвітня мережа Інтернет, зокрема технології WEB 1.0, 2.0 тощо. А для людей з інвалідністю навчитися використовувати інструментарій соціальних мереж для комунікації між собою та «відкритого обговорення» проблем, пов’язаних з інтеграцією людей з інвалідністю до звичайного суспільства, ще більш важливо.

Тому Херсонська обласна служба зайнятості із задоволенням прийняла пропозицію свого соціального партнера – Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Велід» – допомогти в реалізації проекту «Посилення спроможності організацій інвалідів у публічному доступі до інформації», за підтримки Посольства США в Україні, у частині проведення тренінгів професійного росту для людей з інвалідністю з користування сучасними інформаційними технологіями WEB 2.0.

Так, 22 липня у приміщенні Херсонського міського центру зайнятості відбулося офіційне відкриття проекту – у цей час розпочалося проведення 1-го тренінгу з циклу «Інформаційні технології у сфері соціальних медіа» для людей з інвалідністю. Відкрили захід директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов та керівник проекту, голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Велід» Олексій Ліпков. Вони привітали учасників заходу, розповіли їм про складові проекту, очікувані результати та побажали успіхів у навчанні.

Програма тренінгів складається з 8 уроків про сучасні інформаційні технології, які будуть проходити у Херсонському та Новокаховському міських центрах зайнятості. Навчання проводитимуть досвідчені адміністратори всеукраїнських та локальних інформаційних ресурсів. Участь у навчанні беруть безробітні з інвалідністю, які перебувають на обліку в обласній службі зайнятості, та люди з інвалідністю, які запрошені Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Велід».

Навчання спрямоване на розширення можливостей людей з інвалідністю до отримання, поширення та використання інформації, як важливої умови до всебічного розвитку, а також посилення їх спроможності вносити власний вклад в розвиток суспільства. Учасники отримуватимуть практичні навички, щоб стати певними користувачами інформаційних технологій.

Це надасть змогу безробітним з числа інвалідів використовувати отримані під час занять знання та навички на практиці, як SMM–менеджери, спеціалісти у сферах економічної діяльності, при започаткуванні власної справи або роботі на дому.

Наприкінці проекту учасники зможуть поділитися своїми враженнями та своїми досягненнями. Одним з очікуваних результатів проекту є створення інформаційних матеріалів за допомоги інструментарію WEB 2.0, в тому числі у вигляді дискусійного майданчика, фото- та відео репортажів. Як показує практика, саме наявність інформації від першої особи, донесення її за допомогою візуальних засобів, дає можливість краще розкрити тему проблеми і надати допомогу у найкоротші терміни.

Саме завдяки співпраці небайдужих керівників підприємств та організацій, можливо здійснювати мрії людей, які потребують соцзахисту.

А. Татарчук, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям

Херсонський обласний центр зайнятості +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*