Спільна допомога

1 08 3 1407338859 image003 2. феліцітас, абілітації, инвалидам, реабілітації, розумовою відсталістю

1 08 3 1407338859 image003 1

Суми. Відбулося чергове засідання конкурсної комісії в управлінні соціального захисту населення. Члени комісії провели моніторинг реалізації ГО «Феліцітас» програми «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації і абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю», на реалізацію якої були виділені бюджетні кошти.

З метою здійснення контролю за ходом виконання програми, упередження порушень та нецільового використання коштів управлінням проведено моніторинг впровадження програми, звіт якого і затверджено на засіданні конкурсної комісії.

Моніторинг показав, що з 1 квітня по 30 червня завдання програми виконані стовідсотково від запланованого.

Повністю охоплена цільова аудиторія, а це – 20 осіб на базі реабілітаційної установи та 9 осіб в домашніх умовах.

До відома, загальна сума коштів, передбачених на виконання програми, становить 664 511 грн. З них з міського бюджету – 429 222 грн., власний внесок громадської організації – 235 289 грн.

Станом на 23 липня загальна сума витрат на реалізацію програми становить 264 294 грн., з них: з міського бюджету фактично профінансовано 168 445 грн. (що становить 63,74%), власний внесок – 95 849 грн. (що становить 36,26%).

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року фінансова підтримка громадських організацій інвалідів відповідно до Бюджетного кодексу здійснюється на конкурсних засадах.

За результатами проведеного в березні конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів міського бюджету, організатором якого є управління соціального захисту населення, з міського бюджету надається фінансова підтримка Сумському міському товариству допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість, «Феліцітас» для реалізації програми «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації і абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю».

Метою програми є надання денного догляду особам з інтелектуальною недостатністю на базі реабілітаційної установи (реабілітаційний центр змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Сприяння»), а також проведення соціальної реабілітації на базі реабілітаційної установи та в домашніх умовах, абілітації та транспортування осіб до інституту громадянського суспільства, до дому та іншого можливого місця надання соціальних послуг.

Завдання програми:

1. Забезпечення денного догляду інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю в умовах реабілітаційної установи.

2. Забезпечення соціальної реабілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю в умовах реабілітаційної установи та в умовах їх проживання.

3. Забезпечення абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю.

4. Забезпечення транспортування осіб до інституту громадянського суспільства, додому та іншого можливого місця надання соціальних послуг.

Моша Андрій

Звіт “Феліцітас” [129.4 Kb] або переглянути не завантажуючи

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*