Такі заходи — важлива складова нашої роботи

1 02 3 1408938675 zadaet-voprosy 2. нечуючих

Хустська територіальна організація глухих у плануванні своєї роботи керується Статутом Українського товариства глухих. В одному із розділів Статуту йдеться про захист законних прав та інтересів нечуючих, утвердження статусу рівноправних громадян, всебічно інтегрованих у суспільство, підвищення загальноосвітнього, професійного і культурного рівнів, отримання максимуму інформації, яка сприяє розширенню кругозору і духовного світу інвалідів зі слуху та мови.

1 02 3 1408938675 zadaet-voprosy 1
О. Гакавий задає запитання І.М. Ізаю.

З нагоди 18-ї річниці з Дня Конституції України, Хустська ТО УТОГ провела зустріч нечуючих з працівниками правоохоронних органів. На цю зустріч прийшли: І.М. Ізай — начальник ДАІ м. Хуст та Хустського району; В.Ф. Вучкан — начальник сектора кадрового забезпечення; В.І. Сливка — начальник сектора дільничих інспекторів; Ю.В. Липчей — начальник сектора кримінальної міліції у справах дітей; В.І. Бабець — старший інспектор державної міграційної служби.

Зустріч була організована для нечуючих у зв’язку з потребою у роз’ясненні багатьох питань, що їх хвилювали. Найбільше запитань було до начальника ДАІ І.М. Ізая — про навчання на курсах водіїв та отримання прав водія; про технічний огляд автомобілів; реєстрацію та розтаможку автомобілів, мотоциклів, скутерів; оплату за надані послуги.

На численні запитання обгрунтовано відповів інспектор міграційної служби В.І. Бабець. Це такі питання, як: прописка та виписка громадян, тимчасова реєстрація, оформлення будинкової книги, отримання закордонних та українських паспортів, оплата за надані послуги.

В.І. Сливка та Ю.В. Липчей розповіли про профілактичну роботу серед населення та криміногенний стан у регіоні та місті, міри покарань за вживання та розповсюдження наркотичних речовин, насильство у сім’ї, жебрацтво, куріння у невідведених для цього місцях, розглянули і питання про виховання «важких» дітей.

Ще один цікавий захід відбувся у Хусті. Наша організація тісно співпрацює з іншими громадськими організаціями району, зокрема з Хустським міжрайонним товариством інвалідів. Ця організація щорічно проводить спортивні змагання між людьми з обмеженими можливостями, у яких беруть участь і члени нашої організації. Змагання з п’яти видів спорту проводились у мальовничому куточку поблизу с. Бороняво. На майданчику панувала справжня атмосфера боротьби, ігри проходили цікаво та напружено. Приємно, що члени нашої організації вибороли призові місця: М.Ю. Вурста — перше місце з шашок; Г.В. Корик — друге місце з бігу; Г.М. Вурста — друге місце зі стрибків у довжину.

В.І. Клованич, голова правління ПрАТ «Закарпатська рибоводна станція», на території якої проводилися змагання, почастував усіх учасників смачною смаженою рибою. Захід пройшов на високому професійному рівні і залишив у серцях учасників приємні спогади.

І. Везир, голова правління Хустської ТО УТОГ

газета “НАШЕ ЖИТТЯ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*