У Рівному говоритимуть про бібліотеку для незрячих

1 21 2 images. бібліотеки

22 жовтня о 10:00 годині у приміщенні обласної універсальної бібліотеки (IV поверх, Світлиця) відбудеться науково-практичний семінар «Перша українська дейзі-бібліотека», в рамках започаткованого Міністерством культури України проекту «Взаєморозуміння».

Модератори семінару – представники Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» та академії «Svefi» (Швеція) знайомитимуть учасників з аудіо-форматом «дейзі», його перевагами, технічним і програмним забезпеченням для виготовлення дейзі-книг, напрацюваннями у ділянці створення першої української дейзі-бібліотеки, унікальними досягненнями у сфері адаптації мультиплікаційних та художніх фільмів для незрячих глядачів.

“Дейзі” – це особливо зручний для користувачів із вадами зору формат, оскільки він має функцію навігації аудійованою книжкою: повністю незряча людина спроможна протягом декількох секунд віднайти будь-який потрібний їй розділ, параграф, сторінку в такій аудіокнижці.

Семінар послугує великим кроком у створенні першої української дейзі-бібліотеки, що дасть можливість суттєво полегшити навчання дітям та молоді з порушенням зору у загальноосвітніх навчальних закладах, ВНЗ, а також дозволить читати художні аудіокниги та покращити навігацію по них.

За своїм значенням семінар є надзвичайно важливим та потрібним для бібліотечних працівників публічних бібліотек, бібліотечних працівників вищих навчальних закладів, представників управління освіти, членів громадських організацій, що опікуються інвалідами по зору та усіх небайдужих до проблем цієї категорії населення.

Як повідомляє прес-служба Рівненської обласної бібліотеки, книгозбірня області продовжує реалізовувати різноманітні тематичні заходи для людей з фізичними обмеженнями. Це, он-лайн конференції на захист прав інвалідів різних нозологій, цикл заходів «Невипадкові зустрічі», артерапевтичні заходи, навчання комп’ютерній грамотності та інше, що допомагає людям даної категорії інтегруватися в суспільство. У бібліотеці є пристрій для відтворення дейзі-книг тифлоплеєр «Plextalk Linio».

ВСЕ – сайт чесних новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*