Львівський «Кінопалац» відчинив двері глядачам з глибокими ураженнями зору

1 21 4 trailer 2. незрячі, сліпих

Ще 6 листопада 2014 року у Львові відбувся допрем’єрний показ кінострічки «Поводир» режисера Олеся Саніна, адаптованої для незрячих глядачів шляхом створення додаткової звукової доріжки із закадровим коментарем подій на екрані – аудіодискрипції або тифлокоментаря. Сеанси «Поводиря» з аудіодискрипцією «побачили» 150 незрячих глядачів, серед яких – учні Львівської спецшколи-інтернату № 100 для сліпих дітей, незрячі студенти Львівського медичного коледжу, члени Львівського обласного фонду соціального захисту і реабілітації сліпих, незрячі переселенці зі Східних областей України.

«Потік незрячих, які прагнули «переглянути» кінострічку, врешті, й сам факт присутності у кінозалах інвалідів по зору, настільки здивував організаторів сеансів, що ті залюбки пішли на співпрацю. Так, за сприяння менеджера з маркетингу і сервісу ТЗОВ «Кінопалац» Олександра Зварича, сеанси «Поводиря» з аудіодискрипцією «побачили» 150 незрячих глядачів. Серед них – учні Львівської спецшколи-інтернату № 100 для сліпих дітей, незрячі студенти Львівського медичного коледжу, члени Львівського обласного фонду соціального захисту і реабілітації сліпих, навіть незрячі переселенці зі Східних областей України, якими заопікувався Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів — УСІ».

Фантастична аура, яка наповнює увесь кінофільм, не лише народжує в українців безмежну любов до своєї Батьківщини, але й схиляє усіх творити добрі справи на своєму місці і за власними можливостями». — розповідає автор та керівник численних проектів з адаптації життєвого простору для осіб з глибокими порушеннями зору Оксана Потимко.

Нагадаємо, над створенням додаткової звукової доріжки працювали актриса Олександра Бонковська і незряча львів’янка Оксана Потимко.

Юлія Мішина

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*