Сьогодні – Міжнародний день інвалідів

1 27 1 173994 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів.

На Львівщині налічується близько 171 тисячі людей з особливими потребами. Україна взяла на себе, і неухильно виконує міжнародні зобов’язання щодо матеріального забезпечення людей з інвалідністю, створення для них необхідних соціально-побутових умов.

Міжнародний день інвалідів – це добра нагода ще раз оцінити стан забезпечення соціальних гарантій, конституційних прав людей з інвалідністю.

Відзначаючи щорічно 3 грудня Міжнародний День інвалідів в області підсумовуються основні напрацювання та визначаються пріоритети діяльності влади, адже стан забезпечення соціальних гарантій, конституційних прав громадян, і, зокрема, осіб з обмеженими фізичними можливостями є основним критерієм оцінки рівня розвитку суспільства.

Одним з найвагоміших результатів співпраці громадських організацій інвалідів з органами виконавчої та законодавчої влади у Львівській області є затверджена рішенням сесії Львівської обласної ради від 24 травня 2011 року №134 Обласна комплексна програма соціальної підтримки та реабілітації інвалідів на 2011 -2014 роки. Напрацьовано проект нової програми на 2015-2018 роки.

Забезпечується виконання низки заходів та програм, які допомагають забезпечувати повноцінну інтеграцію людей з інвалідністю у суспільне життя: розширення мережі центрів соціальної реабілітації для дітей інвалідів, реформування системи надання соціальних послуг, фінансування мікропроектних програм, створення умов доступності.

У формуванні та реалізації політики в сфері соціального захисту та реабілітації активну участь беруть самі люди з інвалідністю, їх громадські організації. Представники громадських організацій активно залучаються до підготовки різноманітних програм та заходів, спрямованих на покращення умов життєдіяльності. У кожній сфері суспільної діяльності є люди, які попри обмежені можливості, будують суспільство рівних можливостей, служать взірцем цілеспрямованості, твердості духу, наполегливості в досягненні мети, вчать інших доброті та милосердю.

Завдання органів законодавчої та виконавчої влади – усунути всі бар’єри, які стоять на їх шляху до самореалізації, зробити все для того, щоб кожен з них зміг відчути себе корисним суспільству. Адже ці люди володіють не тільки знаннями і талантами, а і високими вольовими і моральними якостями.

10 грудня у приміщенні Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької відбудуться урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

У програмі передбачено Урочисту Академію з виступами представників органів влади та громадських організацій інвалідів, відзначення кращих активістів інвалідного руху державними, відомчими та іншими нагородами, святковий концерт для учасників заходу.

Обласна державна адміністрація підтримує зусилля громадських організацій інвалідів, які спрямовані на розв’язання проблем осіб з обмеженими можливостями здоров’я, залучення до активного життя.

Департамент соціального захисту населення, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*