Захист і підтримка інвалідів Волині – на особливому контролі (ВІДЕО)

1 26 2 138742 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 26 2 138742 1Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик узяв участь у першому засіданні комітету громадських організацій інвалідів Волинської області при громадській раді облдержадміністрації.

– Одним із завдань влади є вирішення проблемних питань осіб із обмеженими можливостями та налагодження співпраці з громадськими організаціями інвалідів, – наголосив Володимир Гунчик. – Не зважаючи на те, що бюджетна ситуація сьогодні не така сприятлива, як у попередні роки, але в рамках реалізації бюджетних програм 2015 року ініціативам громадських організацій інвалідів у Волинській області буде максимальне сприяння. Ці люди потребують захисту та постійної підтримки завжди, і завдання влади – щоби вони відчували себе повноправними громадянами. Тісна співпраця з комітетом громадських організацій інвалідів Волині, рука допомоги один одному – запорука успішного вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що роботу комітету куруватиме його заступник Світлана Мишковець.

Голова громадської ради при облдержадміністрації Ігор Дильов розповів: ідею створення комітету громадських організацій інвалідів – на часі, проте варто напрацьовувати реальні механізми діяльності.

Про співпрацю комітету та департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації поінформувала директор департаменту Оксана Гобод. Вона зазначила, що на обліку перебуває 12 тис. 265 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Соціальні виплати здійснюються вчасно, забезпечується санаторно-курортне лікування. П’ятнадцять громадських організацій інвалідів у минулому році отримали понад 124 тис. грн фінансової підтримки, 18 осіб-інвалідів – автомобілі.

Загалом же розмова вийшла конструктивною, навіть попри те, що члени комітету зібралися вперше й лише почали напрацьовувати алгоритм подальших дій. Тож зачепили ряд актуальних питань, зокрема – про участь комітету громадських організацій інвалідів та комісії з питань соціальної політики у розробці Стратегії регіонального розвитку області до 2020 року, про підготовку до розгляду на громадській раді питання моніторингу виконання комплексної регіональної програми «План дій з реалізації Конвенції ООН про права інвалідів та соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 роки», про стан організації санаторно-курортного лікування та оздоровлення інвалідів області в 2015 році, про забезпечення доступності людей з обмеженими фізичними можливостями до державних та комунальних установ та об’єктів соціально-культурного призначення, про необхідність створення центру соціально-трудової і психологічної реабілітації молоді з обмеженими фізичними та розумовими можливостями після 18 років, про роботу інтернатних закладів тощо.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації


Волинська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*