На черговій сесії Чуднівської райради розповіли, як виконується комплексна Програма соціального захисту інвалідів

1 27 1 173994 2. реабілітації, інвалідністю

Програма розрахована до 2017 року, для її фінансового забезпечення з районного бюджету лише торік виділили 300 тисяч гривень. З них 50 тисяч спрямували на лікування учасників АТО та підтримку їх сімей.

Зокрема, виділили кошти для надання матеріальної допомоги і оздоровлення людей з інвалідністю. Розповідає начальник Чуднівського управління праці та соціального захисту населення Олена Зотько:

“З метою вирішення питання соціального захисту жителів району, котрі опинились у скрутному матеріальному становищі, з місцевого бюджету одноразову матеріальну допомогу отримала 151 особа з інвалідністю на загальну суму майже 40 тисяч гривень. У порядку черговості 40 осіб з особливими потребами були забезпечені путівками на санаторно-курортне лікування, що удвічі більше, ніж у 2013 році.”.

Крім того, на базі місцевої лікарні села Краснопіль, нещодавно відкрили стаціонарне відділення територіального центру для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян. Значну роботу провели і щодо подальшого формування системи реабілітації людей з особливими потребами, продовжує Олена Зотько:

“До Центрального банку даних з проблем інвалідності внесено 166 індивідуальних програм реабілітації дітей-інвалідів та 1562 індивідуальні програми реабілітації громадян з інвалідністю,виданих обласним центром медико-соціальної експертизи. Також видано 106 направлень на виготовлення технічних й інших засобів реабілітації. Це дуже важливе питання, тому що всі заходи, які надають право на отримання допомоги від держави прописані саме у цих програмах. Тому це була надзвичайно актуальна і нагальна проблема”.

Загалом на території району проживає близько двох тисяч громадян з обмеженими фізичними можливостями та 130 дітей з інвалідністю.

“Житомирська хвиля”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*