Зустріч з членами організації інвалідів «Зорі надії»

1 10 1 image002 1 2. обмеженими можливостями, інвалідів

1 10 1 image002 1На зустрічі в управлінні Пенсійного фонду України в Борщівському районі, з участю членів Борщівської районної громадської організації інвалідів «Зорі надії», працівників Управління пенсійного фонду та Борщівського районного центру зайнятості розглянуто ряд питань які безпосередньо відносяться до пенсійного забезпечення людей з обмеженими можливостями та дітей — інвалідів. Ініціатором такої зустрічі була також голова Борщівської районної громадської організації інвалідів «Зорі надії» Юлія Миколаївна Злонкевич-Щербакова.

Метою проведення заходу стало обговорення змін до пенсійного законодавства, призначення пенсій інвалідам з дитинства до 18 років, виплати пенсій по втраті годувальника сиротам та напівсиротам, про страховий стаж який необхідний для призначення пенсій матерям дітей-інвалідів та інвалідам різних категорій, від чого залежить розмір пенсії та питання влаштування на роботу за сприяння центу зайнятості. Начальник Управління Галина Окопна та її заступник Тетяна Черноусова старалися надати роз’яснення на всі запитання присутніх.

1 10 1 image004 2Про порядок призначення пенсій різним категоріям інвалідів розповіла начальник відділу з призначення пенсій Ольга Матійчук, а про роботу відділу прийому громадян, який працює за принципом «єдиного вікна» — начальник відділу Ярослава Новосад повідомила, що працівники Фонду стараються власними силами зробити все можливе, щоб спростити відвідування установи людям з обмеженими можливостями. Для цього в Управлінні діє пандус, «кнопка» виклику, постійно працює громадська приймальня на першому поверсі, без перериву, та є можливість припаркувати транспорт.

До заступника начальника центру зайнятості Олени Тарабан були запитання, як влаштуватися людині з обмеженими можливостями на роботу, тому що не вистачає самої пенсійної виплати. Дуже необхідний підробіток матерям дітей-інвалідів. Під час бесіди сторони обговорили питання розширення співпраці в соціальній сфері.

Але не дивлячись ні на що, в цих людей дуже багато оптимізму. Мати дитини-інваліда Валевська Людмила Миколаївна крім всебічної допомоги своїй дитині займається волонтерською роботою, доправляє нашим пораненим військовим, які знаходяться на лікуванні в лікарнях м. Києва. Вона повідомила, що необхідно для наших поранених. В свою чергу Галина Окопна та Олена Тарабан запевнили, що пенсіонери та працівники центру зайнятості допоможуть коштами.

На завершення зустрічі всіх пригостили солодощами та вручили невеличкі подаруночки. Кожному присутньому було вручено різні інформаційні матеріали у вигляді буклетів.

Борщівська районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*