На рівні з іншими

1 30 2 09d 2 2. аутизму

1 30 2 08d 1

Вихователі ясел-садка компенсуючого типу № 60 знайшли підхід до дітлахів із особливими потребами. Фахівці, які присвячують своє професійне життя херсонській малечі, представили власні напрацювання та методики роботи із дітьми, які мають прояви аутизму. Досвідчені логопеди, дефектологи та психологи завітали до взірцевого дошкільного закладу заради того, аби обмінятись досвідом виховання особливих хлопчиків та дівчаток.

Вони радіють та щиро усміхаються, виступаючи перед публікою. Те, що дітлахи, які кілька років тому, через прояви аутизму, боялись навіть підходити до сторонніх, сьогодні танцюють та співають на рівні зі своїми однолітками – справжня перемога та гордість педагогів ясел-садка № 60 «Теремок». Методику боротьби із аутичними проявами досвідчені фахівці розробляли тривалий час, а сьогодні успішно застосовують на практиці. Подібний напрямок роботи не є специфічним – малечі, яка має подібні психологічні розлади, з кожним роком більшає.

Питанню інклюзії дітей із особливими потребами херсонські педагоги приділяють чимало уваги. Ось і зараз до «Теремка» завітали гості з інших дошкільних та шкільних закладів, лікарень та педагогічних центрів міста. Усе заради того, аби обмінятись досвідом із практикуючими колегами, та на власні очі побачити результати старанності вихователів шістдесятого ясел-садка.

1 30 2 09d 2

Для того, щоб особливі дітки пристосовувались до життя не гірше за інших, фахівці радять проводити щоденну роботу з їх соціалізації не тільки у стінах дитячих садочків та шкіл, а й вдома. Для батьків, котрі прагнуть дізнатись як саме допомогти дитині із аутичним синдромом почуватись захищено та впевнено у суспільстві, на базі ясел-садка № 60 проводяться практичні заняття за участі найкращих спеціалістів.

ХОДТРК «СКIФIЯ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*